ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Μάκαρης

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο Μανώλης Μάκαρης είναι “πρόταση ικανή να πετύχει τη νικηφόρα ανατροπή στον Δήμο Καλαμάτας”

Με τον Μανώλη Μάκαρη ως υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμάτας συντάσσεται εκ νέου ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύβος ερρίφθη χτες βράδυ στο ξενοδοχείο REX όπου αποφασίστηκε μετά από πολλές συζητήσεις, αναλύσεις αλλά και διαφωνίες να υποστηρικτεί η υποψηφιότητα του κ. Μάκαρη για τον Δήμο Καλαμάτας.

Στη συνέλευση μελών όπου παραβρέθηκε και η επικεφαλής οργανωτικού και μέλος του Πολιτικού Γραφείου Έφη Καλαμαρά, αποφασίστηκε να λάβει ο Μανώλης Μάκαρης την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, γεγονός που προέκυψε και από τις πρόσφατες προσχωρήσεις των Σταμάτη Μπεχράκη και Γιάννη Θεοφιλόπουλου, αλλά και τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος το περασμένο Σάββατο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Από την πλευρά του ο  Μανώλης Μάκαρης είχε δηλώσει “ανοικτός σε στηρίξεις“, έχει ήδη κάνει αρκετές επαφές και με άλλα κόμματα, αλλά τώρα πρέπει να διαχειριστεί και τις όποιες, μικρές ή μεγάλες αντιδράσεις, που θα παρουσιαστούν από υποψηφίους που ήδη έχει ανακοινώσει ή σκόπευε να το κάνει, και δεν επιθυμούσαν κάποια ξεκάθαρη κομματική στήριξη.

Φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν οι “υπόγειες διαδικασίες σε σκοτεινούς διαδρόμους” που είχε ο ίδιος καυτηριάσει και πλέον ο… “σούπερ σταρ” είναι ξανά ο ίδιος!

Η επίσημη ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος προς τους πολίτες θεσμός όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Σήμερα, που η χώρα μας βγήκε από τον καταναγκασμό των μνημονίων, και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για εκδημοκρατισμό της Τ.Α. με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, για επίλυση των προβλημάτων στη βάση της συναίνεσης, της σύγκλισης των απόψεων και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και προσώπων. Μια νέα δημοτική αρχή με ισχυρή βούληση και όραμα για την πόλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες διεξόδους:

Να προτάξει ασπίδα κοινωνικής προστασίας δίνοντας  την αναγκαία προτεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες· να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά και χωριό του Δήμου μας· να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία από τον κίνδυνο του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί και πρέπει να δει τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση και το σύστημα Νίκα, ώστε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Με σαφή πεποίθηση ότι οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν μια βαθιά πολιτική διαδικασία, η κοινή Γενική Συνέλευση των Οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό μας, επανεπιβεβαιώνει την στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιατρό Μανώλη Μάκαρη.

Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα, ικανή να πετύχει τη νικηφόρα ανατροπή στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Καλαμάτας”.

 

Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Μάκαρης
To Top