ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι εργαζόμενοι στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΑΣ

“Με μαζική συμμετοχή και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Οπως πάντα στην ομιλία του ο Πρόεδρος έκανε έναν σύντομο απολογισμό από την δράση του Σωματείου την προηγούμενη χρονιά πού ήταν πλούσια σε όλα τα επίπεδα όπως:

Την κατοχύρωση των 37,5 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την μονιμοποίηση των ΑΜΕΑ, την διεκδίκηση αναδρομικών για όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, την κατοχύρωση ανθυγιεινής εργασίας σε μια σειρά ειδικότητες, την κατοχύρωση μέσα από την σύμβαση ίσης αμοιβής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους άσχετα αν είναι μόνιμοι ή συμβασιούχοι, την κατοχύρωση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας και την παροχή ειδών ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Την συμμετοχή του αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία κοινωνική ασφάλιση.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα από τους αγώνες πού έχουν δώσει μέχρι σήμερα ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις νέες επιθέσεις πού είναι μπροστά μας στην νέα εργασιακή ζούγκλα πού έχουν δρομολογήσει για τη εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η εμπειρία από τις κινητοποιήσεις στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας, μας λέει ότι, όταν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν ενωμένοι να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν, τότε μπορούν να έχουν κατακτήσεις πού και οι ίδιοι δεν φανταζόντουσαν ότι θα είχαν πετύχει.

Τα ζητήματα της προστασίας δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου”.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι εργαζόμενοι στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ
To Top