ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη ο νέος αντιδήμαρχος στη θέση του Δημόπουλου

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έρχεται προς συζήτηση και έγκριση το θέμα της αλλαγής σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Θανάση Ηλιόπουλο.
Έτσι λοιπόν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ μεταξύ των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι και ο ορισμός νέου Δ.Σ. για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις αυτές γίνονται λόγω της παραίτησης του αντιδημάρχου Δημήτρη Δημόπουλου στις 30 Ιανουαρίου και την αποδοχή της από τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Ο πρώην αντιδήμαρχος παραιτήθηκε και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θέση που προσωρινά κατέχει ο δήμαρχος Καλαμάτας, όπως φαίνεται και από την πρόσκληση για επικείμενη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής, που φέρει την υπογραφή του δημάρχου:

Άλλωστε, όπως και ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησης εκ μέρους του Δημήτρη Δημόπουλου, ο ίδιος θα αναπλήρωνε προς το παρόν τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο στα καθήκοντά του.

Επιπλέον, τις εισηγήσεις των πολεοδομικών και τεχνικών θεμάτων του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης θα κάνουν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Καραγιάννης και η Παναγιώτα Ντίντα.

Φαίνεται λοιπόν πως ήγγικεν η ώρα για νέο αντιδήμαρχο με τα σενάρια, που έφεραν ως επικρατέστερο τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Ανδρέα Καραγιάννη να επιβεβαιώνονται. Αυτό προκύπτει και από το θέμα αλλαγής της σύνθεσης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Aπό τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν γνωρίζουμε κάποιον άλλο λόγο που να επιβάλλει να αλλάξει το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Οι αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. που επίκεινται μας προϊδεάζουν για το τι θα επακολουθήσει. Και βασικός λόγος της αλλαγής αυτής είναι η επιλογή του Ανδρέα Καραγιάννη για τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας θα αναλάβει ο σημερινός αντιπρόεδρος Σαράντος Μαρινάκης με αντιπρόεδρο την Μαρία Οικονομάκου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ήθελε ένα απαραίτητο χρονικό διάστημα να κάτσει ο κουρνιαχτός από την παραίτηση του Δημήτρη Δημόπουλου και της παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε τόσο ως προς τη διάδοχη κατάσταση, όσο και ως προς τα κίνητρα που οδήγησαν τον Δημήτρη Δημόπουλο στην παραίτησή του.
Αρχική του σκέψη ήταν να μην αντικατασταθεί ο Δημήτρης Δημόπουλος, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο των τεχνικών έργων, όπως και ανακοίνωσε, αφήνοντας όμως ένα μικρό παράθυρο για νέο αντιδήμαρχο το επόμενο διάστημα.

Έτσι λοιπόν 15 ημέρες μετά την παραίτηση και με το κομμάτι των τεχνικών έργων της Καλαμάτας να αποτελεί το προσεχές διάστημα τομέα αυξημένων απαιτήσεων και καθηκόντων, έφτασε η ώρα για ανακοίνωση του νέου αντιδημάρχου.

Μαίρη Περδικέα

Την Πέμπτη ο νέος αντιδήμαρχος στη θέση του Δημόπουλου
To Top