ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πέμπτη ανακοινώνει τις αλλαγές και τις προσθήκες προσώπων ο Δήμαρχος Καλαμάτας

KAΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ  “ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ” – ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Tην Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το πρωί – εκτός απροόπτου – θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τις αλλαγές στις θέσεις και τα καθήκοντα των Αντιδημάρχων, των προέδρων των Οργανισμών και των μελών που απαρτίζουν τις επιτροπές και τα ΔΣ και ορίζει ο ίδιος ο Δήμαρχος και θα έρθουν προς ψήφιση και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Η θητεία των Αντιδημάρχων λήγει στις 31 Οκτωβρίου και οι τελευταίες εξελίξεις που συνέβησαν με την εμπλοκή του Δημήτρη Κουκούτση στη Δίκη της ΧΑ και ο διορισμός της Ελένης Αλειφέρη ως Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καθυστέρησαν λίγες ημέρες τις αλλαγές.
Είναι λοιπόν βέβαιο εκ των πραγμάτων πως θα δούμε αλλαγές στη σύνθεση της δημοτικής ομάδας με τον ορισμό ενός τουλάχιστον νέου Αντιδημάρχου, αφού θα πρέπει να γίνουν σίγουρα αντικαταστάσεις στους δυο προαναφερόμενους, και μέχρι πρότινος συνεργάτες του Δημάρχου και επιπλέον υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αναλάβουν διοικητικές θέσεις και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως έχει δηλώσει πολλάκις ο Δήμαρχος.
Πάντως οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και “διορθωτικές”, αφού λόγω του εκλογικού συστήματος και του αποτελέσματος των εκλογών, ισχύει το ποδοσφαιρικό “δεν έχει πάγκο” και είναι επίσης βέβαιο πως θα γίνουν αλλαγές στα χαρτοφυλάκια και τα καθήκοντα των νυν Αντιδημάρχων, αφού έγινε αξιολόγηση και κάποια θέματα υστέρησαν ή δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Γενική εικόνα είναι πως το διοικητικό σχήμα που υφίσταται μέχρι σήμερα είχε την ατυχία να συνυπάρξει με την σοβαρή υγειονομική κρίση λόγω covid, που δυσκόλεψε αρκετά τα πράγματα σε αρκετούς τομείς αλλά έδωσε και την ευκαιρία να γίνουν κάποιες πράξεις κι έργα χωρίς καθυστερήσεις και περιττές γραφειοκρατίες και κυρίως αρκετές προσλήψεις προσωπικού σε συγκεκριμένες επιστασίες.
Πάντως, μια από τις βασικές αλλαγές έγινε στην αναβαθμισμένη υπερ-επιτροπή Οικονομικών με την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Τέλος, υπάρχει ακόμα μια σοβαρή εκκρεμότητα, αυτή του απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής από τον ίδιο τον Δήμαρχο, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.

Την Πέμπτη ανακοινώνει τις αλλαγές και τις προσθήκες προσώπων ο Δήμαρχος Καλαμάτας
To Top