Υγεία

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του νέου ιατρείου του Αλ.Δέρπαπα και της care4her στην Καλαμάτα

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 19:00, ο Αλέξανδρος Κ. Δέρπαπας MD, PhD Μαιευτήρας - ΓυναικολόγοςΟυρογυναικολόγος - Χειρουργός πυελικού εδάφους (RCOG, UK) εγκαινιάζει το νέο σύγχρονο και φιλόξενο ιατρείο στην Καλαμάτα στην οδό Αριστομένους και Αριστοτέλους 2. 

DSC-3367

DSC-3405

DSC-3534

DSC-3563

DSC-3585

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά, για μένα προσωπικά και ολόκληρη την ομάδα της care4her, να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του νέου μας ιατρείου στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00.
Για την ακριβή διεύθυνση του ιατρείου παρακαλώ πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και δείτε την επισυναπτόμενη πρόσκληση.
Με εκτίμηση,
Μαιευτήρας - Γυναικολόγος
Ουρογυναικολόγος - Χειρουργός πυελικού εδάφους (RCOG, UK)

IMG-3692

O Αλέξανδρος Κ. Δέρπαπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και έλκει την καταγωγή του από τη Μικρά Ασία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη και εισήλθε με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2002 με βαθμό Λίαν Καλώς.

Μετά από ειδίκευση στη γυναικολογική ογκολογία στο Αντικαρκινικό-Ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία όπου ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία, εργαζόμενος σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Λονδίνου (St Mary’s Hospital, University College Hospital, Northwick Park Hospital).
Επιπλέον εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Imperial College London με γνωστικό αντικείμενο την Ουρογυναικολογία και τη Χειρουργική του Πυελικού Εδάφους, εκπονώντας πλήθος ερευνητικών εργασιών που δημοσιεύτηκαν σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνέδρια, αποσπώντας διεθνή βραβεία. Αναγορεύτηκε σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Imperial College London και συμμετείχε επί τριετίας στην εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Ακολούθως ο ιατρός ολοκλήρωσε περαιτέρω 3ετή εξειδίκευση στην Ουρογυναικολογία και τη Χειρουργική του Πυελικού Εδάφους στο διεθνούς φήμης νοσοκομείο Addenbrooke’s του Πανεπιστημίου Cambridge και έλαβε τη διαπίστευση του ειδικού Ουρογυναικολόγου από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων- Γυναικολόγων (RCOG) της Μεγάλης Βρετανίας. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική στο διαπιστευμένο Βρετανικό κέντρο αναφοράς για την ενδομητρίωση St Peter’s Hospital, Surrey, U.K , υπό την καθοδήγηση της ομάδας του Καθηγητή Jeremy Wright.
Ο Αλέξανδρος Κ. Δέρπαπας εργάστηκε στη συνέχεια ως επιμελητής (Consultant Obstetrician Gynaecologist – Subspecialist in Urogynaecology) στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Cork University Hospital, Ireland, όπου εκπαιδεύτηκε στη ρομποτική χειρουργική, καθώς και στο Royal Victoria Infirmary, Newcastle, U.K, όπου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε περίπλοκες επεμβάσεις αποκατάστασης συριγγίων του γυναικείου κατώτερου ουροποιο-γεννητικού συστήματος.

Ο Αλέξανδρος Κ. Δέρπαπας έχει ένα πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με περισσότερες από 40 διεθνείς επιστημονικές παρουσιάσεις και διαλέξεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια, 20 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά βιβλία. Αποτελεί επίσης μέλος ομάδας 200 ειδικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο που δημοσιεύει κάθε 3 χρόνια τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την Ουρογυναικολογία (International Consultation on Incontinence).

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος του παγκόσμιου δικτύου νέων ερευνητών Ουρογυναικολόγων (IUGA Fellows’ Research Network), ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της επιτροπής νέων Ουρογυναικολόγων της διεθνούς ένωσης Ουρογυναικολόγων International Urogynecological Association (IUGA). Είναι επίσης μέλος επιστημονικών επιτροπών της διεθνούς ένωσης Ουρογυναικολόγων (IUGA) και της διεθνούς εταιρείας για τη γυναικεία ακράτεια (International Continence Society, ICS), καθώς και μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ουρογυναικολόγων (BSUG).

Μετά από 11 χρόνια παραμονής στη Μεγάλη Βρετανία, Ο Αλέξανδρος Κ. Δέρπαπας επέστρεψε στην Ελλάδα το 2017 για να οργανώσει και να διευθύνει ένα πρότυπο τμήμα Ουρογυναικολογίας και Χειρουργικής Πυελικού Εδάφους στη ΡΕΑ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Αθηνών. Είναι επίσης ιδρυτής και διευθυντής του τμήματος Αισθητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας στο ίδιο νοσοκομείο. Καθημερινά, πέραν της άσκησης της μαιευτικής και γυναικολογίας, προσφέρει της υπηρεσίες του σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η ακράτεια ούρων, η πρόπτωση μήτρας και κόλπου, οι χρόνιες υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και το σύνδρομο του χρόνιου πόνου.
Ο Αλέξανδρος Κ. Δέρπαπας έχει ιδρύσει την care4her, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών γύρω από τις Ουρογυναικολογικές παθήσεις.

https://www.derpapas.gr/

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του νέου ιατρείου του Αλ.Δέρπαπα και της care4her στην Καλαμάτα
To Top