ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tην παραίτηση Μπασακίδη ζητά ο Χειλάς για τις καθυστερήσεις στην Ιατροπούλου-Έρχεται 4η παράταση στο έργο

Στην 4η παράταση οδεύει ολοταχώς η πεζοδρόμηση της Ιατροπούλου. Ενώ μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας διαβεβαίωνε ότι το έργο θα παραδοθεί μέχρι τέλος Ιουλίου, (3η παράταση), τελικά το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εισηγείται ακόμα μία παράταση, την 4η, για ακόμα 60 ημερολογιακές μέρες, έως 30 Σεπτεμβρίου “χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου”, όπως αναφέρεται. Να σημειωθεί επίσης ότι ο ανάδοχος του έργου ζητούσε παράταση μέχρι τέλος του έτους.

Η 4η αυτή παράταση, που εισηγείται η Δημοτική Αρχή, φαίνεται ότι ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη Παναγιώτης Χειλάς ζητά από τον Δήμαρχο Καλαμάτας να παραιτήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη. Ο Παναγιώτης Χειλάς στηλιτεύει την τακτική αυτή της δημοτικής αρχής με τις συνεχείς παρατάσεις και σε άλλα έργα, διαμηνύοντας ότι στο εξής θα καταψηφίζει “την κοροϊδία και τον πολιτικό εκβιασμό”.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΕΙΛΑΣ

“Στην εικόνα που βλέπετε είναι οι εισηγήσεις της Δημοτικής αρχής Καλαμάτας στις οποίες καλούνται να πάρουν θέση οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στις 20:00. Είναι κουραστικό να σχολιάσω ξανά ότι σε επίπεδο τεχνικών έργων έρχονται μόνο παρατάσεις όπως μπορείτε να δείτε. Παράταση για τις ασφαλτοστρώσεις, παράταση για το Ιστορικό δημαρχείο, παράταση για το ανατολικό κέντρο, παράταση για τα WC του δημοτικού σταδίου, αλλά παράταση για την Ιατροπούλου; Πάλι;

Το έργο της πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας πάνω από 10 μήνες! Μια πεζοδρόμηση 130 μέτρων έγινε ο εφιάλτης καταστηματαρχών, επισκεπτών και δημοτών. Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 καλούμαστε να ταχθούμε για μια ακόμα φορά εκβιαστικά ΥΠΕΡ των συνεχιζόμενων παρατάσεων για ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μήνες τώρα. Ο Ιανουάριος έγινε Απρίλιος. Ο Απρίλιος έγινε Ιούνιος. Ο Ιούνιος έγινε Ιούλιος. Και τώρα ο κ. Μπασακίδης μας ζητάει ξανά ο Ιούλιος να γίνει 30 Σεπτεμβρίου (δηλαδή Οκτώβριος). Απαράδεκτη ολόκληρη η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου, γιατί επιτρέπει συνειδητά και απροκάλυπτα αυτό να συμβαίνει.

Η ανεπάρκειά αυτή σε συνδυασμό με τα ψεύδη του κ. Μπασακίδη για τη μη χρηματοδότηση και την παρακώλυση του συγκεκριμένου έργου από το Πράσινο Ταμείο, καθώς και οι κακοί χειρισμοί σε τεχνικό επίπεδο, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο ανώτατο δημοκρατικό όργανο της πόλης.
Με προσωπική ευθύνη του νυν δημάρχου να ζητηθεί η άμεση παραίτηση του κ. Μπασακίδη. Οι αντιδήμαρχοι κατέχουν θέση ευθύνης και δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία, ούτε Πόντιοι Πιλάτοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητείται επώνυμα η παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μπασακίδη προς όφελος των δημοτών Καλαμάτας και ΥΠΕΡ του έργου της πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου. Μέχρι την απομάκρυνσή του κ. Μπασακίδη με προσωπική ευθύνη του νυν Δημάρχου κ. Βασιλόπουλου θα ψηφίζω κατά στην κοροϊδία των συνδημοτών μας, κατά στην φτωχοποίηση των επαγγελματιών της ζώνης του κέντρου, κατά στον πολιτικό εκβιασμό και κατά στην ανικανότητα και στην τεχνική άγνοια”.

 

Tην παραίτηση Μπασακίδη ζητά ο Χειλάς για τις καθυστερήσεις στην Ιατροπούλου-Έρχεται 4η παράταση στο έργο
To Top