Αθλητισμός

Την Δευτέρα η απόφαση της Αυστραλίας για Τζόκοβιτς – Παραμένει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για μετανάστες

Εως την Δευτέρα (10/1), σύμφωνα με το Reuters και τον Guardian, αναβάλλεται η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή τηw βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, οπότε ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να παραμείνει μέχρι τότε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο Park Hotel που φιλοξενεί μετανάστες. Ο δικαστής Άντονι Κέλι ζήτησε από τους δικηγόρους των μερών να προετοιμάσουν την παρουσίαση των στοιχείων τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς πέτυχαν σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την απέλασή του την Πέμπτη με μια πλήρη ακρόαση στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα.

Ο πρωταθλητής του τένις πέρασε οκτώ ώρες κρατούμενος στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης τη νύχτα πριν οι αξιωματούχοι της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης ανακοινώσουν ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα το πρωί της Πέμπτης. Ανέφεραν την αποτυχία εκπλήρωσης των απαιτήσεων εξαίρεσης εμβολιασμού της Αυστραλίας κατά του Covid.

Ο πρωταθλητής του Αυστραλιανού Όπεν βασιζόταν σε προηγούμενη μόλυνση από τον Covid ως βάση για την εξαίρεση του για να αγωνιστεί – αλλά αυτό δεν αναγνωρίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Αφού υποστήριξε ανεπιτυχώς την υπόθεσή του στο αεροδρόμιο, ο Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο σε ένα ξενοδοχείο μεταναστών στο εσωτερικό προάστιο Carlton της Μελβούρνης.

Το συμβάν εξελίχθηκε σε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να κατηγορεί την Αυστραλία ότι «κακομεταχειρίζεται» τον πρωταθλητή.

Το διπλωματικό επεισόδιο

Ο Σέρβος πρόεδρoς, αναφέροντας ότι μίλησε με τον Τζόκοβιτς, έγραψε στο Instagram ότι «όλη η Σερβία ήταν μαζί του (Τζόκοβιτς)» και ότι «οι αρχές έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η κακομεταχείριση του καλύτερου παίκτη στον κόσμο θα σταματήσει το συντομότερο δυνατό».

Οι Αυστραλοί ακύρωσαν τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για να παίξει στο τουρνουά Australian Open, αφού αναγκάστηκε να περιμένει για αρκετές ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα στοιχεία για ιατρική εξαίρεση που παρασχέθηκαν βρέθηκαν ανεπαρκή», είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ  Μόρισον κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στην Καμπέρα, προσθέτοντας ότι δεν επιλέχθηκε ξεχωριστή έρευνα για τον Τζόκοβιτς, σχετικά με την ακύρωση της βίζας του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο Tullamarine της Μελβούρνης στο ξενοδοχείο Park Hotel, στο προάστιο Κάρλτον, όπου αρκετοί υποστηριχτές του, Σέρβοι που ζουν στην πόλη συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από το ξενοδοχείο, ζητώντας την απελευθέρωσή του.

 

 

Την Δευτέρα η απόφαση της Αυστραλίας για Τζόκοβιτς – Παραμένει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για μετανάστες
To Top