ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμήθηκε δεόντως η Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα

ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΤΣΙΚΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΨΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τσικνοπέμπτη σήμερα και δεν υπήρχε γωνιά στην πόλη της Καλαμάτας που να μην έχει στηθεί ψησταριά!
Σχεδόν όλα τα κρεοπωλεία και γνωστά στέκια που παραδοσιακά ψήνουν εδώ και πολλά χρόνια, από νωρίς το πρωί άναψαν τα κάρβουνα και στήθηκαν ωραίες παρέες που δοκίμαζαν τα ψητά και που και που έριχναν και καμιά στροφή!
Πάντως, λόγω της οικονομικής κρίσης η κατανάλωση αρκέστηκε σε μικρότερες ποσότητες και δεν είδαμε την αφθονία που βλέπαμε παλαιότερες χρονιές.
“Λίγα και καλά”, μας λέγανε οι ψήστες που τράβηξαν όλο το ζόρι στο ψήσιμο!

Από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας – που προσφέρθηκαν περισσότερα από 1.500 σουβλάκια – μέχρι την παραλία και με τον καιρό να είναι σύμμαχος, τα ψητά κρέατα και το κρασάκι είχαν την τιμητική τους!
Μια διάχυτη μυρωδιά από τα κρεατικά που ψήνονταν είχε απλωθεί στην πόλη με το κέφι να κρατάει μέχρι το βράδυ ή καλύτερα “μέχρι εξαντλήσεως του προϊόντος”!

Το μεγαλύτερο Τσικνοπάρτυ στήθηκε το μεσημέρι στο “Σταθμό” και στη “Γειτονιά των χρωμάτων”, με μια μεγάλη συναυλία της Έφης Θώδη,με κλαρίνα, ένα παραδοσιακό και αυθεντικό λαϊκό γλέντι, που διασκέδασε τον κόσμο για 3 ώρες. Κι εκεί έγινε μεγάλη κατανάλωση κρέατος με τον ψήστη τον κυρ Γιώργο Βγενή να υπολογίζει ότι έψησε 1.200 σουβλάκια!

Ευχές για καλή Αποκριά και Καλή Σαρακοστή!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10156120503807733.1073742287.683162732&type=3

To Top