Βιβλίο

Τίμησαν τη μνήμη του Πέτρου Θέμελη με την παρουσίαση του βιβλίου του “Ταξίδια της Μνήμης”

Το βιβλίο «Ταξίδια της Μνήμης» του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, παρουσίασε χθες ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Τ. Κατσουλίδης» τιμώντας τη μνήμη του.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Τάκης Κατσουλίδης» Δημήτρης Δημητρόπουλος αναφέρθηκε στον αείμνηστο Πέτρο Θέμελη και στη συνεργασία τους. Επίσης, διάβασε και ένα μήνυμα αποχαιρετισμού στον Π. Θέμελη από τον χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνεχάρη τον σύλλογο για την έκδοση του βιβλίου και την οργάνωση της εκδήλωσης που από κοινού σχεδίαζαν με τον αείμνηστο καθηγητή, τονίζοντας ότι θα παραμείνει ζωντανός στη μνήμη μας ως ο πατέρας της Αρχαίας Μεσσήνης μέσα από το τεράστιο ανασκαφικό και αναστηλωτικό του έργο.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Χαρακτικής «Τ. Κατσουλίδης», οι ηθοποιοί Όλγα Αλεξανδροπούλου και Κώστας Χαλκιάς και ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Σαραντόπουλος απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, προερχόμενα από δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις του Πέτρου Θέμελη.
Οι μουσικοί Αντώνης Μαζιώτης στο βιολί και Άκης Σιψάς στην κλασική κιθάρα πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση με αγαπημένες μελωδίες του Πέτρου Θέμελη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης, ενώ η έκδοση του βιβλίου έγινε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Τίμησαν τη μνήμη του Πέτρου Θέμελη με την παρουσίαση του βιβλίου του “Ταξίδια της Μνήμης”

Δημοφιλέστερα

To Top