Chef Stories

Tikla: Το καλοκαίρι είναι εδώ!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Tikla στην Καρδαμύλη άνοιξε και πάλι τις πόρτες της και μας περιμένει να δοκιμάσουμε τη γευστική κουζίνα της, τα δροσερά κοκτέιλ της, τα χορταστικά πρωινά και brunch της! H all day Tikla είναι και πάλι εδώ, με τον chef Παναγιώτη Κικεντζή και την ομάδα του να έχουν ήδη έτοιμο το νέο μενού.

Γευστικές απολαύσεις και “παντρέματα” έρχονται και φέτος να μας σαγηνέψουν. Στο μενού και αυτή τη χρονιά διατηρούνται τα δημοφιλή πιάτα, όπως ο καψαλισμένος τόνος με μους ταραμά και αλμυρίκια, και τα λιγκουίνι μανιταριών με κρέμα τρούφας και κατσικίσιο τυρί.

Επιπλέον όμως η κουζίνα εμπλουτίζεται με νέες γεύσεις όπως, σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με στριφτάρια και μανιτάρια πορτομπέλο,αρνάκι με μους μελιτζάνας, τερίνα πατάτας και σάλτσα τρούφας, σπαλομπριζόλα μόσχου με σπασμένη πατάτα και πάπρικα, πιάτα με κοτόπουλο, με λαβράκι, αρωματικό ριζότο, έρχονται να συμπληρώσουν το μενού.

Το καλωσόρισμα γίνεται με ντοματόσουπα, και σε βάζει αμέσως στο κλίμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δροσερές φρεσκοκομμένες πράσινες σαλάτες, η απίστευτη σαλάτα με τα αλμυρίκια, αλλά και αυτή με το ψητό παντζάρι με κατσικίσιο τυρί καρύδια και πορτοκάλι, σε κερδίζουν αμέσως.

Γεύσεις άκρως καλοκαιρινές με αγνές πρώτες ύλες, δουλεύονται πυρετωδώς στην κουζίνα και σερβίρονται λαχταριστές. Για επιδόρπιο, ποικιλία από τάρτες, κρέμες σοκολάτας, το αγαπημένο μας μιλφέιγ, ολοκληρώνουν το γεύμα. Φρέσκο παγωτό μας δροσίζει ενώ εμείς ατενίζουμε από το μπαλκόνι την απίστευτη θέα του μανιάτικου τοπίου και της θάλασσας.

Πιάτα καλοκαιρινά και αέρινα, όπου παντρεύεται η παραδοσιακή κουζίνα με τη σύγχρονη ελληνική και την έμπνευση του chef Παναγιώτη Κικεντζή, που απογειώνει το αποτέλεσμα. Μεγάλη ποικιλία κρασιών αλλά και κοκτέιλ για τους πιο απαιτητικούς. Μην παραλείψετε όμως και τα ορεκτικά. Θραύση κάνουν οι κροκέτες φέτας συνοδευόμενες από καρπούζι και πέστο από φιστίκια Αιγίνης! Αλλά και το κλασικό μανιάτικο λουκάνικο με ψητή πατάτα, πορτοκάλι και πιπεριά Φλωρίνης. Όμως και το τραγανό φύλλο με μοσχαρίσιο κιμά  και κρέμα μελιτζάνας που  κάνει την έκπληξη! Για τους ψαροφάγους, προτιμήστε ταρτάρ λαβράκι,  τον καψαλισμένο τόνο ή το σκουμπρί. Οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικές.

Η Τikla μας περιμένει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ, και τα όλα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου! Reserve 2721074444

Μαίρη Περδικέα

Tikla: Το καλοκαίρι είναι εδώ!

Δημοφιλέστερα

To Top