ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ “σαρώνουν” την Καλαμάτα-Έπεσε στύλος φωτισμού στην πλατεία!

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μπορόρ “σαρώνουν” από το απόγευμα την πόλη της Καλαμάτας.
75 km (8 bf) έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο σταθμό στα εκπαιδευτήρια Μπουγά, 74 km (8 bf) στο σταθμό στο Νησάκι, 67,6 km (8 bf) στο Κέντρο και 67,6 km (8 bf) στο σταθμό στο Λιμάνι Καλαμάτας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το kalamata.meteoclub.gr

Οι κάτοικοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί οι άνεμοι εκτιμάται ότι θα ενταθούν περισσότερο μέσα στη νύχτα.

Η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να προσέχουν που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.  Οι οδηγοί μηχανής καλό θα είναι να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις γιατί η οδήγηση υπό αυτές τις συνθήκες  είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη…
Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων αναμένεται από αύριο το μεσημέρι.

ΣΤΥΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Θύμα των θυελλωδών ανέμων ήταν αργά το απόγευμα ένας στύλος δημοτικού φωτισμού, που ξεκόλλησε από τη βάση του στο βόρειο μέρος της κεντρικής πλατείας,  έπεσε και προσγειώθηκε ένα μέτρο από παρακείμενο περίπτερο. Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος από το σημείο!

Πρόκειται για μεταλλικό στύλο φωτισμού, ιδιαιτέρως βαρύ, νέας κατασκευής με φώτα LED, που αποκολλήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Αμέσως έσπευσε η Δημοτική Αστυνομία κι έβαλε ταινίες περιμετρικά, ενώ αφαιρέθηκε και το λάβαρο του Καρναβαλιού που είχε τοποθετηθεί και ανέμιζε πάνω στον στύλο.

Από τον Δήμο ανακοινώθηκε ότι ο στύλος φωτισμού θα επισκευαστεί στη βάση του και θα επανατοποθετηθεί στο σημείο.

 5 ΔΕΝΤΡΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

5 κλήσεις για κοπές δέντρων δέχτηκε η Πυροσβεστική Καλαμάτας, 3 στην Καλαμάτα και 2 στη Μικρή Μαντίνεια στο Τουριστικό, όπου ένα μεγάλο κλαδί δέντρου “προσγειώθηκε” σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προξενώντας μικρές υλικές ζημιές.

ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 22:00 ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 

ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ 2 ΚΑΔΟΙ ΑΠΟ…ΣΤΑΧΤΗ ΤΖΑΚΙΟΥ!

Δυο κάδοι σκουπιδιών “φούντωσαν” στην Καλαμάτα, επειδή- όπως διαπίστωσε η Πυροσβεστική που κλήθηκε να τους σβήσει- κάποιοι πολίτες ρίχνουν στάχτη από σόμπες και τζάκια χωρίς να έχει σβήσει εντελώς, ενώ μια καμινάδα πήρε φωτιά, και με την επέμβαση της Πυροσβεστικής έσβησε. Όπως επισημαίνουν οι πυροσβέστες,  η κακή συνήθεια ορισμένων να μετατρέπουν το τζάκι σε ψησταριά, και σε συνδυασμό με καμινάδα που δεν έχει καθαριστεί οδηγεί στην ανάφλεξή της λόγω των λαδιών.

ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ – Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΑ

Ρεπορτάζ:Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

 

Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ “σαρώνουν” την Καλαμάτα-Έπεσε στύλος φωτισμού στην πλατεία!
To Top