ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρήνος στην Κορινθία: Πέθανε ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαρσινός

Σύμφωνα με πληροφορίες o Ιωάννης Λαρσινός έπαθε ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 58 ετών. Ο άτυχος επιχειρηματίας βρισκόταν σε νοσοκομείο της Γενεύης της Ελβετίας καθώς την προηγούμενη εβδομάδα υπεβλήθη σε σοβαρή εγχείρηση. Όμως η καρδιά του δεν άντεξε και “έφυγε” από καρδιακή προσβολή.

Ο Γιάννης Λαρσινός, ήταν από τους πιο αγαπητούς επιχειρηματίες της Κορινθίας και πάντα πρωτοπόρος, καθώς η εταιρία που κληρονόμησε από τον αείμνηστο πατέρα του Ηλία κουβαλάει ιστορία πάνω από μισό αιώνα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση λατομείων και έτοιμου σκυροδέματος στη χώρα μας, «στρώνοντας» μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ελλάδας.

Στα χρόνια που ακολουθούν εξαγόρασε αρκετά λατομεία ανά την Ελλάδα και άνοιξε κι άλλα εργοστάσια, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη θέση στην αγορά της.

Από τα 17 άτομα προσωπικό το 1977, σήμερα έχει φτάσει να απασχολεί περισσότερα από 300.

Ο επιχειρηματίας ιδιαίτερα αγαπητός γενικότερα απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Ομως πριν από λίγους μήνες στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, στην Τρίπολη με παρούσα τη μισή κυβέρνηση αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά. O Λαρσινός άδραξε την ευκαιρία για να στείλει τα δικά του ηχηρά μηνύματα.

Aναφέρθηκε στις καθημερινές άοκνες προσπάθειες των επιχειρηματιών προκειμένου να σταθούν όρθιοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και απευθυνόμενος στους υπουργούς έκανε μια αγωνιώδη έκκληση: «Eίστε τα αποβατικά μας, φτιάξτε μας τους δρόμους και αφήστε εμάς τους επιχειρηματίες να ξανασηκώσουμε ψηλά την Eλλάδα». Aλλά και ως Kορίνθιος ζήτησε από τον παριστάμενο Xρ. Σπίρτζη, να αναλάβει το υπουργείο Yποδομών το φράγμα Aσωπού ώστε επιτέλους να προχωρήσει.

Mίλησε, όμως και για τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό όσο και σε ένα μέρος του δημόσιου τομέα, και τη συμβολή τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως τους πιο σκληρά εργαζόμενους Eυρωπαίους.

ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πέτρου Τατούλη για το Γιάννη Λαρσινό

“Νιώθω συντετριμμένος από την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μου φίλου Γιάννη Λαρσινού. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους επιχειρηματίες με ιδιαίτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της Πελοποννήσου και ειδικότερα της Κορίνθου. Στήριξε την Ελληνική οικονομία με απαράμιλλο σθένος κατά τη διάρκεια της κρίσης και συνέβαλλε σημαντικά στην ολοκλήρωση κρίσιμων έργων υποδομής σε δύσκολους καιρούς.
Πάνω απ’ όλα υπήρξε άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης. Άξιος συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης και ειδικότερα της σπουδαίας παρακαταθήκης που του κληροδότησε η μητέρα του Ευγενία. Μόχθησε και ανύψωσε μια εταιρεία ξεπερνώντας αντιξοότητες με πείσμα και επιτυχία, έχοντας ως βασικό γνώμονα τον ανθρωπισμό του.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Με πληροφορίες από: korinthostv.gr, Loutrakiblog.gr

To Top