Απόψεις

Ο Θωμάς Παλάντζας για το ρεκόρ στο ‘καλαματιανό’

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους για την συμμετοχή τους, συγχαρητήρια στους διοργανωτές και εμπνευστές της ιδέας, συγχαρητήρια σε όλους όσους αγκάλιασαν και βοήθησαν με όποιο τρόπο στην υλοποίηση της προσπάθειας!!!
Συγχαρητήρια στον Δήμο Καλαμάτας, την Φάρις και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που ΠΑΝΤΑ στηρίζουν τα χορευτικά δρώμενα της πόλης μας!!! Συγχαρητήρια σε όσους διέκριναν το βαθύτερο νόημα της προσπάθειας και δεν έμειναν στην επιφάνεια της αίγλης της κατάκτησης του ρεκόρ γκίνες.

Αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους αγωνίζονται ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες για να υλοποιήσουν ιδέες και οράματα που πίσω τους κρύβουν, όχι οικονομικά συμφέροντα, αλλά αξίες, πολιτισμό και πάνω απ όλα συνένωση και αγάπη… !!!

Το κάθε ρεκόρ είναι ένας τίτλος. Το θέμα είναι πώς φτάνεις εκεί; τι αγώνας ατομικός και ομαδικός χρειάζεται; τι θυσίες; με ποιά μέσα το επιδιώκεις; Τελικά, πού αποσκοπείς; Όσοι επιδιώκουν να σπάσουν ένα ρεκορ γνωρίζουν πολύ καλά τις απαντήσεις….
Στην προκειμένη περίπτωση του Καλαματιανού, αλλά και στην προηγούμενη περίπτωση της Bachata, ωφέλιμο είναι να αναζητήσει κανείς και να μάθει για τον μεγάλο, αθέατο “παρασκηνιακό” αγώνα που δόθηκε για την προετοιμασία και διεξαγωγή της διοργάνωσης, αλλά και να αναστοχαστεί, τώρα, σχετικά με το τι οικοδομεί και τι αφήνει ως παρακαταθήκη αυτή η τεράστια προσπάθεια.
Αυτό, και ΜΟΝΟ, που εγώ διακρίνω, είναι ότι όλο αυτό το εγχείρημα δημιουργεί μια ευκαιρία για συνεργασίες, ενότητα, αλληλοσεβασμό, εξωστρέφεια, πολιτισμό, σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων και πάνω απ όλα ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΩΝ προς την κατεύθυνση της ομαδικότητας και της συνεργασίας για πρόοδο και πολιτισμό ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: “Ο χορός ΕΙΝΑΙ για ΟΛΟΥΣ και ΑΝΗΚΕΙ σε ΟΛΟΥΣ,δεν μπορεί να περιχαρακωθεί”

Το τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID – UNESCO υποστηρίζει και θα υποστηρίζει κάθε δράση τέτοιου είδους.

Θωμάς Παλάντζας

Ο Θωμάς Παλάντζας για το ρεκόρ στο ‘καλαματιανό’
To Top