ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικός στον κορονοϊό Γερμανός τουρίστας στη Στούπα-Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη Δυτική Μάνη

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤO NEOΧΩΡΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ 

Ένας 18χρονος Γερμανός βρέθηκε σήμερα θετικός στον κορονοϊό σε εξέταση που έγινε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο νεαρός τουρίστας είχε έρθει την Κυριακή αεροπορικώς από την Γερμανία στην Καλαμάτα και είχαν νοικιάσει οικογενειακώς μια μονοκατοικία στο Νεοχώρι της Στούπας για διακοπές.

Μετέβησαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και τα 5 μέλη της οικογένειάς του, για έλεγχο ιχνηλάτησης επαφών, αφού τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε θετικό στη Γερμανία συγγενικό τους πρόσωπο.

Από τα 5 μέλη, μόνο ο 18χρονος βρέθηκε θετικός αλλά είναι ασυμπτωματικός χωρίς να έχει πυρετό.

Μετά από σύσκεψη των αρμοδίων της Πολιτικής Προστασίας, που έγινε πριν από λίγα λεπτά, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο  ξενοδοχείο καραντίνας που υπάρχει στην Ανάληψη Μεσσήνης,   για απομόνωση, ενώ τα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Στούπα.

Επίσης, θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μάνη για προληπτικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ

Επίσης, από τους αρμόδιους φορείς γίνεται λόγος για πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, δεν χρειάζεται πανικός και η κατάσταση φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.  Συνιστάται σε όλους μας  να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα αυτοπροστασίας, τόσο με τη χρήση μάσκας όσο και με την τήρηση των αποστάσεων.

Θετικός στον κορονοϊό Γερμανός τουρίστας στη Στούπα-Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη Δυτική Μάνη
To Top