Αθλητισμός

Με θερμαινόμενο χλοοτάπητα και ανακλινόμενη εξέδρα η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

Η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» θα είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα και με διάφορες καινοτομίες, που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα έχει ανακλινόμενη εξέδρα αριστερά απ’ το πέταλο της Θύρας 21 και δεν θα έχει καμία διαφορά απ’ τις υπόλοιπες -τσιμεντένιες- εξέδρες.

Το κομμάτι εκείνο εκτός αγώνων θα σηκώνεται όχι για καμία διευκόλυνση οχημάτων ή ασθενοφόρων (είναι διαφορετική η είσοδος για όλα τα οχήματα ασφαλείας εντός του γηπέδου), αλλά για να περνούν από εκεί τα μηχανήματα για την προστασία και τη συντήρηση του χλοοτάπητα.

Απ’ εκεί και έπειτα όμως, η καινοτομία του νέου γηπέδου δεν σταματάει εκεί, καθώς και στον χλοοτάπητα θα πρωτοτυπήσει για τα ελληνικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ έχει κάνει ήδη τις επαφές για τον κομμάτι του αγωνιστικού χώρου και έχει αποφασιστεί να τοποθετηθεί θερμαινόμενος χλοοτάπητας, ειδική υποδομή κάτω απ’ το γκαζόν, που θα μετατρέπει ανάλογα τις καιρικές συνθήκες την κατάλληλη θερμοκρασία.

Τέλος, έχουν ήδη προχωρήσει σε παραγγελία και για σύγχρονα μηχανήματα για την συντήρηση του αγωνιστικού χώρου με ειδικά καλύμματα αλλά και λάμπες συντήρησης που αντικαθιστούν τον ηλιακό φωτισμό και έχουν όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Με θερμαινόμενο χλοοτάπητα και ανακλινόμενη εξέδρα η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»
To Top