Τουρισμός

Θερινό Σχολείο Ομογενών: Απόλαυσαν τη Μεσσηνιακή φιλοξενία

Το πάρτυ της ζωής τους θα λέγαμε ότι έζησαν χθες τα 30 παιδιά της ομογένειας από την Αμερική και τον Καναδά, που βρίσκονται από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην Καλαμάτα και παρακολουθούν για 12η χρονιά το θερινό σχολείο, πού διοργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ και την Παμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Αυτό το αξέχαστο πάρτυ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και με την απόλυτη έκφραση της λέξης φιλοξενία η Gloria Κελλαράκος , που κατοικεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη και πολλούς μήνες κάθε χρόνο βρίσκεται στην αγαπημένη της πόλη, την Καλαμάτα και είχε ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις τόσο για τα παιδιά όσο και τους προσκεκλημένους της!

Το μεγαλύτερο δώρο της βραδιάς ήταν η κλήρωση ενός εισιτηρίου για τη Νέα Υόρκη το οποίο κέρδισε μετά από κλήρωση ο επιστημονικός διευθυντής του “Παπαδοπούλειου”, νευρολόγος Κώστας Κρεμμύδας!

Τα παιδιά και οι 40 καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν αυθεντικά Μεσσηνιακά πιάτα, στο πανέμορφο κι αμφιθεατρικό προαύλιο που διαθέτει το εστιατόριο “Θαλασσάκι” στον Αλμυρό και φυσικά μετά την κλήρωση και το φαγητό, ξεκίνησε ο χορός με πρώτα από όλα το καλαματιανό!

Η Γκλόρια Κελλαράκος μίλησε στο messinialive.gr για την εκδήλωση αλλά και για την ζωή της, αφού είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα και έχει προσφέρει πολλά.

To Top