ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοφιλόπουλος: “Ο Ανοιχτός Δήμος έχει ωριμότητα, εμπειρία και γνώση”

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” με επικεφαλής των Μανώλη Μάκαρη, είναι εκ νέου ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Θεοφιλόπουλος, ο οποίος είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδυασμού.

Ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος είναι Χημικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος από το 2014, μέλος του ΔΣ της Φιλαρμονικής και Αντιπρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Μιλώντας στο Messinialive τόνισε την σταθερή και ενεργή παρουσία του συνδυασμού του στα κοινά της πόλης, αναφέροντας την συλλογική δράση που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια που δραστηριοποιείται.

Ανάφερε ότι ο “Ανοιχτός Δήμος” διαθέτει την ωριμότητα, την εμπειρία και την γνώση ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης.

Θεωρεί δυο από τα βασικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η διαχείριση των απορριμάτων και το κυκλοφοριακό.

Ο κ.Θεοφιλόπουλος επεσήμανε την μακρά γνώση και την εμπειρία τόσο του ίδιου όσο και του συνδυασμού που συμμετέχει τονίζοντας ότι με την συλλογικότητα έρχονται πάντα οι καλύτερες λύσεις.

Ενεργός πολίτης με συμμετοχή στα κοινά για πολλά χρόνια ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος

 

Γιάννης Θεοφιλόπουλος
Χημικός Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Καλαμάτας
Μέλος του ΔΣ Φιλαρμονικής
Γεννήθηκα το 1964 στην Καλαμάτα. Τελείωσα το Λύκειο στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και φοίτησα στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, απ’ όπου πήρα το Δίπλωμα του Χημικού Μηχανικού.
Το 1988 έλαβα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και έγινα μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), ενώ το 2003 απόκτησα πτυχίο μελετητή για Περιβαλλοντικές και Χημικοτεχνικές μελέτες και το 2005 πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Συμβούλου Ασφαλείας ADR για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων.
Στα Αγγλικά, είμαι κάτοχος του First Certificate in English (University of Cambridge), ενώ είμαι γνώστης συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και υπ. Μεταπτυχιακού του ΕΑΠ στη διαχείριση απορριμμάτων.
Από το 2000, έχοντας Τεχνικό Γραφείο στην Καλαμάτα, δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας εκπονώντας μελέτες. Προηγουμένως, από τα μέσα του 1991 μέχρι και το 2000 που άνοιξα Τεχνικό Γραφείο, εργάστηκα ως διευθυντικό στέλεχος στην Εταιρεία Πετρελαιοειδών KMOIL A.E.
Εκλέγομαι μέλος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 2010. Επίσης είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, της Ελληνικής Εταιρείας ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Πανελληνίου Συλλόγου Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων.
Είμαι παντρεμένος κι έχω ένα παιδί.

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Ένας ιστορικός κύκλος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κλείνει με τις εκλογές της 26ης Μαΐου και ένας άλλος, καινούργιος, ανοίγει με τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της (πρόγραμμα Κλεισθένης).
Οι δημοτικές εκλογές, είναι γνωστό, ότι γίνονται μέσα σε ένα γενικότερο έντονα πολιτικά φορτισμένο προεκλογικό κλίμα, εν όψει των Ευρωεκλογών, μέσα σε ακραία πόλωση και διχαστικές λογικές, με χαρακτηριστικά αντιπαράθεσης την εσωτερική κατάσταση της χώρας μας.
Μέσα σε αυτή τη συγκυρία οφείλουμε εμείς να δώσουμε τη μάχη των δημοτικών εκλογών, αποσυνδέοντας την αυτοδιοικητική αναμέτρηση από τη γενικότερη πολιτική διαμάχη κι εσείς να μας κρίνεται ήρεμα και με πραότητα για την πορεία μας, το πρόγραμμά μας και τα οράματά μας.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που καθορίζει την απλή αναλογική, μας οδηγεί αναπόφευκτα σε συνεργασίες και σε συναινέσεις, οι οποίες αποτελούν την απαιτούμενη αναγκαία και ικανή συνθήκη για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα της πόλης.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αφαιρεί τη φιλοδοξία σε επίδοξους δημάρχους που βλέπουν το ρόλο τους με την εξουσία απόλυτου άρχοντα.

Επιβάλει συνεργασίες και σε συναινέσεις που δεν είναι όμως ούτε δεδομένες, ούτε εύκολες, αλλά αποτελούν ένα κυρίαρχο ζητούμενο, μια απαραίτητη προϋπόθεση για να οδηγήσουμε τον Δήμο σε καλύτερες μέρες.

Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να επιχειρήσω και πάλι, μέσω της δικής σας ετυμηγορίας στις εκλογές του Μαΐου, εφ’ όσον μου δώσετε την ευκαιρία, να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά στο ∆ήμο Καλαμάτας, πεπεισμένος ότι προσπάθησα να συνεισφέρω με τις μικρές μου δυνάμεις.
Σταθερός στις θέσεις και τις απόψεις μου θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να κάνουμε το ∆ήμο μας ανθρώπινο, αλληλέγγυο στον πολίτη, ένα δήμο που θα είναι κοντά στο δημότη και τις καθημερινές του ανάγκες. Να έχουμε ένα δήμο που να κινητοποιεί και να διαβουλεύεται με τους πολίτες ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς, ένα δήμο που να λειτουργεί αποτελεσματικά και με διαφάνεια, διευρύνοντας τους θεσμούς της κοινωνικής συμμετοχής, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού.
Εκτιμώντας στην επιλογή σας προς το πρόσωπό μου
Φιλικά
Γιάννης Θεοφιλόπουλος

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ MESSINIALIVE

To Top