ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοφάνεια με τσουχτερό κρύο και χιονόνερο

Πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Την Κυριακή (Θεοφάνεια) ο καιρός θα παραμείνει άστατος καθώς προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Υπάρχει παράλληλα πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Σταδιακά από το απόγευμα θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στα βόρεια που μέχρι αργά τη νύχτα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε πτώση και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, οπού κατά τόπους έως το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές. Υπάρχει παράλληλα και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το βραδύ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

πηγή:News247.gr

To Top