ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοφάνεια στη Μεσσήνη: Πλήθος κόσμου στον Πάμισο για τον Σταυρό

ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στη Μεσσήνη ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε σήμερα Πέμπτη 6 Ιανουαρίου ημέρα των Θεοφανείων, από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου, όπου ο κόσμος συγκεντρώθηκε μετά από δύο χρόνια ξανά, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, με αποστάσεις και φορώντας μάσκα.

Νωρίτερα, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της, οι πιστοί με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατευθύνθηκαν προς τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου, όπου έγινε ο αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Την τελετή καθαγιασμού και την ρίψη του Σταυρού παρακολούθησαν αιρετοί και δημότες. Αμέσως μετά ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος εξέφρασε τις ευχές του προς όλους:

«Ύστερα από δύο χρόνια, με ευλάβεια και πίστη, βρεθήκαμε στον καθαγιασμό των υδάτων του ποταμού Παμίσου που αποτελεί για τον Δήμο μας σύμβολο δύναμης και ευφορίας.
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία, πίστη και φώτιση σε όλους μας. Κυρίως αισιοδοξία, ότι με σοβαρότητα και σύνεση το 2022 θα είναι η χρονιά που θα απαλλαγούμε από την πανδημία, ώστε υγιείς και ελεύθεροι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ευημερία του τόπου».

Θεοφάνεια στη Μεσσήνη: Πλήθος κόσμου στον Πάμισο για τον Σταυρό
To Top