ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης για Νίκα: “Κοινή εκτίμηση ότι έχετε αφήσει ένα σπουδαίο έργο”

Το Δημαρχείο Καλαμάτας και τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε, χθες, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Γεράσιμο Παπαδόπουλο, σεισμολόγο, και στελέχη του «Ποταμιού», παρουσία άλλων αιρετών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε απευθυνθείς προς το Δήμαρχο τα εξής, μεταξύ άλλων: «Προφανώς, δεν μπορώ να ξέρω τις λεπτομέρειες της διοίκησής σας, αλλά είναι σαφές ότι η Καλαμάτα στα δικά σας χρόνια άλλαξε εποχή και έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα», προσθέτοντας πως «το σημαντικό για μένα είναι το έργο που αφήνει ο κάθε δήμαρχος και όχι να κρίνω, μικρές ή μεγάλες, πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις, όπως είναι το σύνηθες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «είναι κοινή – νομίζω – εκτίμηση, ακόμα και των αντιπάλων σας, ότι έχετε αφήσει ένα σπουδαίο έργο». Ευχήθηκε δε προς τον Παναγιώτη Νίκα «καλή δύναμη για τον κοινό καλό σκοπό».

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Σταύρο Θεοδωράκη, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πολέμιο του τέρατος του λαϊκισμού και τονίζοντας ότι λειτουργεί χωρίς φανφάρες και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αναφέρθηκε δε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να βελτιώσει την ελκυστικότητα της Καλαμάτας και της περιοχής της, ώστε να είναι πιο φιλική για επενδύσεις και να διαθέτει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε τα καλύτερα στον κ. Θεοδωράκη και του προσέφερε γλυπτό, το οποίο αναπαριστά λεπτομέρεια της σφραγίδας ενός από τους πρώτους Δήμους της χώρας, της Επαρχιακής Δημογεροντίας Καλαμάτας, το 1830, καθώς και ένα βιβλίο των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας για την εξέλιξη της Καλαμάτας από τα μέσα του 19ου μέχρι τα μέσα περίπου του 20ού αιώνα. Στα στελέχη του «Ποταμιού» που συνόδευαν τον κ. Θεοδωράκη προσφέρθηκε ο τουριστικός οδηγός της Καλαμάτας, που αποτελεί έκδοση του Δήμου.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: 100 ΔΙΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

To Top