ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέμελης: Ακόμα περιμένω την οικονομική ενίσχυση που μου υποσχέθηκαν!

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Λάβαμε το παρακάτω τιμητικό για εμάς μήνυμα από τον Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει με συστηματικές και πολύχρονες εργασίες – εδώ και τρεις δεκαετίες – την ανασκαφή μιας ολόκληρης αρχαίας πόλης, της Αρχαίας Μεσσήνης!
Ο άνθρωπος που ήρθε το 1986 στον χώρο που ζει έκτοτε και είχε βρει στην περιοχή λιόδεντρα και αμπέλια!
Η αλήθεια είναι πως η αρχαία Μεσσήνη ήταν από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, μεγαλύτερη και από την αρχαία Αθήνα. Άρα χρειάζονται πολλά χρόνια ανασκαφών και φυσικά πολλά χρήματα! Ο ίδιος είναι ένας εθελοντής, που ζει με την σύνταξή του! Και προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση κυρίως από ιδιώτες. Όμως πρόσφατα ειπώθηκε από την Περιφέρεια πως θα τον βοηθήσουν!
Κι έρχεται σήμερα, Τρίτη και 13, με το γνωστό ευγενικό ύφος του και μας γράφει το εξής:

“Γνωστού όντος του ενδιαφέροντός σας για τα τεκτενόμενα στο χώρο του πολιτισμού στη Μεσσηνία, σας πληροφορώ ότι αναμένω εισέτι την πολλάκις προαναγγελθήσαν και υπεσχημένην οικονομική ενίσχυση του προγράμματος αναστηλώσεων στην αρχαία Μεσσήνη από την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας“.
Πέτρος Θέμελης εργαζόμενος εισέτι εν αρχαία Μεσσήνη…

 

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

O καθηγητής και “ψυχή” της αναστήλωσης της Αρχαίας Μεσσήνης αναφέρεται στην εξαγγελθείσα ήδη από τον περασμένο Απρίλιο οικονομική συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, όπως τότε είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Παναγιώτης Νίκας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το Υπουργείο προγραμμάτιζε  300.000 ευρώ για την αναστήλωση του βόρειου τείχους  με μελέτη του ίδιου του Υπουργείου, ενώ 50.000 ευρώ είχαν δρομολογηθεί για την Αρχαία Θουρία. Από τότε έχει περάσει σχεδόν μισός χρόνος και ο Πέτρος Θέμελης δεν έχει καμία νεότερη ενημέρωση. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 21 Αυγούστου η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού στο πλαίσιο της παράδοσης στο κοινό της εισόδου του Κάστρου Καλαμάτας είχε προηγουμένως επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και είχε ξεναγηθεί από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Ακόμα περιμένει…Όταν λοιπόν γίνονται τέτοιες εξαγγελίες καλό είναι να μην περιορίζονται σε μεγαλοστομίες και παχιά λόγια στήριξης αλλά να έχουν αντίκρισμα, ειδικά όταν πρόκειται για έναν παγκοσμίου εμβέλειας αρχαιολογικό χώρο και έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να φέρει στο φως τα αριστουργήματα μιας ολόκληρης αρχαίας πόλης.

Διαβάστε και αυτό:

Ενίσχυση από την Περιφέρεια σε Αρχαία Μεσσήνη και Αρχαία Θουρία

Θέμελης: Ακόμα περιμένω την οικονομική ενίσχυση που μου υποσχέθηκαν!
To Top