ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Θεματική έκθεση στην Καλαμάτα για τα τοπικά προϊόντα με τη “σφραγίδα” της ΔΕΘ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΘ – Helexpo

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΘ είχε κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία που το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ΔΕΘ και του Δήμου Καλαμάτας και στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξουν από κοινού βήματα με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής.

Μάλιστα η στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΘ – Helexpo, αναμένεται, ίσως και από το τρέχον έτος, να προσφέρει στην Καλαμάτα μία μεγάλη έκθεση, με τη σφραγίδα και την τεχνογνωσία του διεθνούς εκθεσιακού φορέα, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο και την ελιά.

Προβολή της Καλαμάτας σε ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας

Η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην «Detrop Boutique» της ΔΕΘ – Helexpo κέντρισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας. Κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος συνομίλησε με δημοσιογράφους, συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου στον εκθεσιακό χώρο, ενώ φιλοξενήθηκε και στο δελτίο ειδήσεων της TV100, με δηλώσεις του να αναπαράγονται από πολλά Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Συνάντηση των Δημάρχων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στο Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, ο συνάδελφός του, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Αβαρλής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και στην αναζήτηση κοινών δράσεων των δύο πόλεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη δυνατότητα συνεργασίας στον τουρισμό, τις εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις, τις καλές πρακτικές σε θέματα αστικής κινητικότητας κ.ά.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών δράσεων, εστιάζοντας στον πολύπλευρο υποστηρικτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κ.Ε. «Φάρις», ενώ εκτενής ήταν η αναφορά στην προετοιμασία των εκδηλώσεων ενόψει της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και παρουσίασε τις βασικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. Ο Κ. Ζέρβας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εν λόγω δράσεις και τόνισε ότι και ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται επίσης σε πυρετώδη προετοιμασία ενώ παράλληλα υπάρχει διάθεση να τιμηθεί στη Θεσσαλονίκη και η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 2022.

Επίσης οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν για ζητήματα καινοτομίας και έξυπνων τεχνολογιών προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών.

Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Δήμων, που ξεκίνησε επί δημαρχοντίας Π. Νίκα στην Καλαμάτα και Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

Θεματική έκθεση στην Καλαμάτα για τα τοπικά προϊόντα με τη “σφραγίδα” της ΔΕΘ
To Top