ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επιβίωσή μας”-Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας για συντονισμό

Αποφασισμένοι οι αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας στήριξη του αγροτικού εισοδήματος-Κάλεσμα για συμπαράταξη σε όλους τους μεσσήνιους αγρότες και αγροτικούς συλλόγους από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους αγρότες που με τα αγροτικά τους μηχανήματα, πήραν μέρος στη σημερινή μαζική και δυναμική κινητοποίησή μας. Μετά τη χθεσινή μεγάλη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και το σημερινό συμβολικό αποκλεισμό του Διοικητηρίου για 1 ώρα, στέλνουμε το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επιβίωσή μας. Το δικαίωμα να μείνουμε στα χωράφια μας, στα κοπάδια μας και να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας.

Καλούμε σε συζήτηση και συντονισμό και τους υπόλοιπους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες. Καθορίζουμε τα επόμενα βήματά μας. Στο δρόμο και στον αγώνα θα κριθεί το δίκιο μας!

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός – οι αγρότες καταστρεφόμαστε.
Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση.

Απαιτούμε:
• Να εξασφαλιστεί σε όλους τους αγρότες το χαμένο εισόδημα.
• Την στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει δις σε βιομηχάνους, ξενοδόχους κτλ, απαιτούμε μέτρα στήριξης – αποζημίωση για το χαμένο μας εισόδημα. Ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε φέτος τις οικογένειές μας και να ξανάκαλλιεργήσουμε το χρόνου. Εδώ και τώρα:
• Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις
• Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
• Μέτρα προστασίας από καιρικά φαινόμενα ( αντιχαλαζική – αντιπλημμυρική – αντιπαγετική προστασία).
• Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
• Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού”.

“Θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επιβίωσή μας”-Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας για συντονισμό
To Top