ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι θα ισχύσει στη Μεσσηνία από τις 6 το πρωί της Τρίτης και για ένα μήνα

Από την Τρίτη στις 6 το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου  Κινδύνου. Η Μεσσηνία που βρίσκεται στο “κίτρινο” ανήκει στη ζώνη της Επιτήρησης.

Στους νομούς που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής:

· Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

· Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

· Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

· Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

· Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή

Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η βιομηχανική παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα

·  Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά

-Παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Στη Μεσσηνία λοιπόν ακόμα τα μέτρα είναι πιο light σε σχέση με τη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου. Μάσκα παντού, περιορισμός κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στην εστίαση και διασκέδαση, πέρα από το γεγονός ότι τα καταστήματα καλούνται εκ των πραγμάτων να κλείνουν μία ώρα νωρίτερα(από τη 12.30 που έκλειναν μέχρι σήμερα), αφού τίθεται σε ισχύ ο περιορισμός κυκλοφορίας από τις 00.00 τα μεσάνυχτα. Βεβαίως, όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα κινηθούν τα ημερήσια κρούσματα στο Νομό μας το επόμενο διάστημα. Απαιτείται από όλους αυστηρή τήρηση των μέτρων για να μην έρθουν χειρότερα.

Μ.Π.

Τι θα ισχύσει στη Μεσσηνία από τις 6 το πρωί της Τρίτης και για ένα μήνα
To Top