ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ.Βασιλόπουλος: “Μόνο κατάλληλο δεν είναι το κτήριο της Χρ.Κουμάντου για Ειδικό Λύκειο”

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ”

Έντονες είναι ήδη οι πρώτες αντιδράσεις και η δυσαρέσκεια εκ μέρους της ΟΕΒΕ στην πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρη Μανιάτη για στέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας στο κτήριο του Επιμελητηρίου στην οδό Χρήστου Κουμάντου, στο οποίο αυτή τη στιγμή στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ και αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Βασιλόπουλος, μιλώντας στο MessiniaLIVE κάνει λόγο για εμμονή του Επιμελητηρίου να τους “ξεσπιτώσει” άλλη μια φορά, και παράλληλα αποδομεί την πρόταση Μανιάτη για το κτήριο λέγοντας πως είναι ακατάλληλο για να στεγάσει Σχολείο.

Δηλώνει εκ μέρους της Ομοσπονδίας πως το κτήριο της Χρήστου Κουμάντου μόνο κατάλληλο δεν είναι για να στεγαστεί το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο, και προκρίνει να βρεθεί άλλη λύση σε χώρο προσβάσιμο και κατάλληλο για τα παιδιά αυτά.

“ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ Η ΚΙΝΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ”

Ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της Ομοσπονδίας για την “μονόπλευρη κίνηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου” να προβαίνει σε προτάσεις χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τα σωματεία.
Δηλώνει υπέρμαχος της λειτουργίας Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου για ΑμεΑ σε προσβάσιμο κτήριο και ταυτόχρονα σύμφωνος με τη Μεσογειακή πόλη.

Συγκεκριμένα, ο κ.Βασιλόπουλος δήλωσε στο MessiniaLIVE:

“Εμείς ως Ομοσπονδία παρατηρούμε για μια ακόμη φορά την εμμονή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να απομακρύνει την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας από το κτήριο της Χρήστου Κουμάντου.

Η πρώτη προσπάθεια έγινε το Δεκέμβριο του 2016 όπου ζητούσαν την άμεση αποχώρησή μας από το κτήριο προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν για άλλο σκοπό, πέραν αυτού που αναφέρουν σήμερα.
Η τότε απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ανακλήθηκε από το Δ.Σ., καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μας στο Επιμελητήριο διαφώνησαν με την άμεση και χωρίς λόγο αποχώρηση της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η τότε κατάληξη της απόφασης ήταν ότι και εμείς είμαστε θετικοί σε μια αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτηρίου που θα είναι αποτέλεσμα μιας σοβαρής τεχνοοικονομικής μελέτης, καθώς ο λόγος που επικαλείτο τότε το Επιμελητήριο για την αποχώρησή μας ήταν η οικονομική αξιοποίηση του ακινήτου προκειμένου να έχει έσοδα.

Σήμερα προτάσσουν την αξιοποίηση του ακινήτου για διαφορετικό λόγο.

Καταρχήν να αποσαφηνίσουμε ότι είμαστε απολύτως σύμφωνοι στην εξεύρεση χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας σχολείου παιδιών ΑΜΕΑ, σε έναν χώρο κατάλληλο και ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ γι αυτόν τον σκοπό.

Γιατί το κτήριο της Χρ. Κουμάντου κάθε άλλο παρά κατάλληλο και προσβάσιμο είναι.

Και φυσικά είμαστε σύμφωνοι με οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, όπως το έργο «Μεσογειακή πόλη».

Τέλος μας θλίβει για μια ακόμη φορά η μονόπλευρη κίνηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να μην επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία, δηλαδή τους άμεσους συνεργάτες του, προκειμένου να υπάρξει μια από κοινού απόφαση ή πρόταση για το κτήριο της Χρ. Κουμάντου”.

Μ.Π.

Θ.Βασιλόπουλος: “Μόνο κατάλληλο δεν είναι το κτήριο της Χρ.Κουμάντου για Ειδικό Λύκειο”
To Top