ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ.Φωτίου:”Δεν είναι τα Κέντρα Κοινότητας τα ΚΕΠ των φτωχών”

Θ.ΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ Κ.Ε.Π. ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Στα Κέντρα Κοινότητας αναφέρθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του News247. Η υπουργός μίλησε για έναν νέο θεσμό, που όπως είπε, ΔΕΝ είναι τα Κ.Ε.Π. των φτωχών”.
"Ανήκουν μεν οργανωτικά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά η στελέχωση των 100 κέντρων, που υπάρχουν ήδη, από τα 250 που θα δημιουργηθούν συνολικά, έγινε με ΑΣΕΠ.

Εκεί μπορεί κάποιος, μόνο με το ΑΦΜ του, να μάθει ποιες κοινωνικές παροχές και επιδόματα, δικαιούται να μάθει τα δικαιώματά του, αν ανήκει σε μειονότητες ή να βοηθηθεί, αν είναι θύμα οικογενειακής βίας”, εξήγησε η κ. Φωτίου.
"700.000 άνθρωποι, θα μπορούν το επόμενο διάστημα, να λάβουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βρεφονηπιακούς σταθμούς", είπε η αρμόδια υπουργός, ενώ σήμερα πιστώνεται το ποσό στους λογαριασμούς 267.000 δικαιούχους.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ 1.500 ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Η κ. Φωτίου, μίλησε και για τον επερχόμενο έλεγχο σε 1500 φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, που θα πρέπει να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο, ώστε να ελέγχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι και η δραστηριότητά τους.
Έδωσε ως παράδειγμα το Γηροκομείο Αθηνών, που όπως είπε "Έχει 5 κτίρια, πέντε αστέρων σε ένα οικόπεδο 40 στρεμμάτων, 1.000 ακίνητα στην ιδιοκτησία του και όμως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μήνες και οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται, καταγγέλλουν ότι πεινάνε", τόνισε.

500.000 ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2019

Αναφέρθηκε επίσης στο θεσμό των σχολικών γευμάτων, λέγοντας ότι σύμφωνα με έρευνες, μείωσε την επιθετικότητα στα δημόσια σχολεία και αύξησε την απόδοση των μαθητών.
“500.000 παιδιά από το 2019, θα τρώνε ένα ζεστό γεύμα κάθε μέρα σχεδόν στα μισά σχολεία της χώρας”, δεσμεύτηκε η κ. Φωτίου.

ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

"Δεν κόβονται τα επιδόματα αναπηρίας, είναι ψευδής αυτή η εικόνα στα ΜΜΕ, τόνισε η Αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αντίθετα με τον νόμο του υπουργείου Εργασίας που έρχεται στη Βουλή, κατοχυρώνουμε την κατάσταση αναπηρίας και αποκαθιστούμε τον κοινωνικό ρόλο του αναπήρου. Η αναπηρία γίνεται κεντρική πολιτική του Ελληνικού κράτους και απλοποιούνται οι διαδικασίες για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας, καθώς όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά”, υπογράμμισε η αρμόδια υπουργός.

Τέλος, απέκλεισε τις εκλογές και εκτίμησε ότι ο 2017-18 θα είναι ένα έτος μετάβασης στη μετα-μνημονιακή εποχή.

Θ.Φωτίου:”Δεν είναι τα Κέντρα Κοινότητας τα ΚΕΠ των φτωχών”

Δημοφιλέστερα

To Top