Αθλητισμός

Τέσσερα μετάλλια για τον Π. Δούση στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου Βετεράνων

ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΚΙ ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο 87ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

Με τη συμμετοχή 800 αθλητών και αθλητριών από 12 χώρες διεξήχθησαν οι 29οι Βαλκανικοί αγώνες στίβου Βετεράνων το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Για 21η χρονιά ο Παναγιώτης Δούσης συμμετείχε με την Εθνική Ελλάδας στους Βαλκανικούς Αγώνες, συνεχίζοντας τις διακρίσεις για μία ακόμα φορά σε διεθνείς αγώνες. Ο αειθαλής δρομέας, τον οποίο οι συναθλητές του αποκαλούν «σημαία των Βετεράνων», γιόρτασε την τελευταία ημέρα των 86ων χρόνων του, με την κατάκτηση τριών χρυσών κι ενός αργυρού μεταλλίου.

Ο Π. Δούσης κατέκτησε τα χρυσά στα 5 χλμ. τρέξιμο, στα 5 χλμ. βάδην (με νέο Βαλκανικό ρεκόρ), στα 1.500 μ. και το αργυρό μετάλλιο στα 400 μ.

Πάντως, ο Π. Δούσης δεν διστάζει να εκφράσει τα παράπονά του αναφορικά με το διοργανωτικό σκέλος των αγώνων. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: «Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν στην καλή διεξαγωγή των αγώνων. Δυστυχώς, έγιναν πολλά παρατράγουδα. Έχω αγωνισθεί σε εκατοντάδες στάδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όμως πρώτη φορά αντιμετωπίσαμε αυτήν την απαράδεκτη διοργάνωση. Θα αναφέρω μόνο τη δική μου περίπτωση, στον αγώνα 400 μ., που μου στέρησε την πρώτη θέση. Με το “λάβετε θέση”, έφυγαν τρεις δρομείς, οι υπόλοιποι περιμέναμε να γίνει η ανάκληση.

Αλλά, δυστυχώς, (ο αφέτης) μας είπε να φύγουμε και οι υπόλοιποι, ενώ οι πρώτοι είχαν ήδη διανύσει περίπου 40 μ. Έκανα την κούρσα της ζωής μου, κατορθώνοντας να καλύψω τη διαφορά και να κερδίσω το αργυρό μετάλλιο, το οποίο για μένα θα είναι το πολυτιμότερο δώρο που έχω κερδίσει στη ζωή μου και θα έχει ξεχωριστή θέση στη συλλογή μου», τονίζει ο κ. Δούσης και προσθέτει άλλη μια αρνητική πτυχή των αγώνων: «Στο στάδιο δεν υπήρχε νερό. Δρομείς ζητούσαν νερό από τους φιλάθλους. Μόνο μία λέξη να εκφράσουμε: “ΝΤΡΟΠΗ”».

Xρήστος Πετρούλιας
Πηγή lakonikos.gr

Τέσσερα μετάλλια για τον Π. Δούση στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου Βετεράνων
To Top