Αθλητισμός

Τένις: Οι Αυστραλοί μπλόκαραν τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Λόγω βίζας δεν επιτράπηκε στον Σέρβο σούπερ σταρ η είσοδος στη χώρα

Επεισοδιακή είναι η άφιξη του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη ενόψει του αυστραλιανού Όπεν τένις. Ο Σέρβος σούπερ σταρ πρόκειται να συμμετάσχει αν και ανεμβολίαστος, αφού έχει εξασφαλίσει ιατρική εξαίρεση, προκειμένου να μην του χορηγηθεί το εμβόλιο. Ωστόσο, ο “Νόλε” παραμένει στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, επειδή του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Ο λόγος είναι πως το τιμ του Σέρβου δεν προσκόμισε τη σωστή βίζα, η οποία έπρεπε να έχει εκδοθεί βάσει της ιατρικής εξαίρεσης και οι αρχές της Αυστραλίας δεν του επέτρεψαν να αφήσει τον χώρο του αεροδρομίου.

Σε επικοινωνία των συνοριοφυλάκων με την κυβέρνηση της Βικτώρια, η τελευταία υπήρξε αρνητική απέναντι στο αίτημα του Τζόκοβιτς να μεταβεί στο ξενοδοχείο του.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού αθλητισμού Γιάλα Πάλφορντ:

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση visa, για να συμμετάσχει στο γκραν σλαμ του Αυστραλιανού Όπεν. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών”.

Τένις: Οι Αυστραλοί μπλόκαραν τον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης
To Top