Επιχειρείν

ΤΕΜΕΣ και Grivalia οι ανάδοχοι για τα φιλέτα (πλαζ) της Βούλας

Δύο ηχηρά ονόματα του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν, η ΤΕΜΕΣ και η Grivalia, διεκδίκησαν και ανέλαβαν  χτες τις εκτάσεις Ακτή Β’ Βούλας καιΑκτή Α’ Βούλας που είχε βγάλει προς μακροχρόνια παραχώρηση ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Τα έργα που προγραμματίζουν οι δύο όμιλοι αντιστοιχούν σε ένα συνολικό ύψος 15 εκατ. ευρώ και ειδικά ως προς την επένδυση του ομίλου Grivalia σηματοδοτεί και τη δημιουργία του πρώτου camping 5 αστέρων της Αττικής.

Ειδικότερα, η ΤΕΜΕΣ, των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, διεκδίκησε και κέρδισε το διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης ακτή Β’ Βούλας.

Με το τρόπο αυτό, η εταιρεία η οποία είναι ιδιοκτήτρια, ως γνωστόν, του Χίλτον Αθηνών και διαχειρίζεται το πολυτελές συγκρότημα Costa Navarino στην Μεσσηνία, ενισχύει το αποτύπωμα της στο τουρισμό της Αθήνας.

Στην ανάπτυξη της Αττικής Ριβιέρας «επενδύουν» οι όμιλοι ΤΕΜΕΣ και Grivalia, οι δύο ανάδοχοι για την αξιοποίηση και μακροχρόνια εκμετάλλευση των δύο εκτάσεων στην περιοχή της Βούλας που παραμένουν εγκαταλειμμένες τα τελευταία… πολλά χρόνια.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είχε προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό για την μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης όπου θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα (εγκαταλελειμμένα) κτίρια, θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και θα αναπτυχθούν ομπρελοκαθίσματα.

Επίσης προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς επίσης και πισίνα στην οποία θα έχει δικαίωμα αποκλειστικότητας ο Δήμος κάθε χρόνο την περίοδο της χαμηλής σεζόν και κατόπιν συνεννόησης στην υψηλή περίοδο.

Η επένδυση που προβλέπεται να υλοποιήσει ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ αντιστοιχεί σε 7 εκατ. ευρώ για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην έκταση.

Η Grivalia, μέσω της εταιρείας Ναυσικά (που θα τρέξει τη μεγάλη επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας) αναλαμβάνει την αξιοποίηση της έκτασης της Α’ πλαζ Βούλας, όπου θα δημιουργηθού χώρος camping 5 αστέρων, χώροι αναψυχής, 8 γήπεδα τεννις, παιδότοπος, βοηθητικοί χώροι για την εξυπηρέτηση των λουόμενων κ.α.

Στο διαγωνισμό περιλαμβάνοταν και η δημιουργία θερινού κινηματογράφου τη διαχείριση του οποίου αναλαμβάνει ο γνωστός όμιλος Tanweer Alliances.

Η ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ

«Στην Athens Beach Club A.E, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., κατακυρώθηκε η υπομίσθωση των τριών τμημάτων (Ζώνες 1, 2 και 3) της έκτασης της Ακτής Β΄ Βούλας, έπειτα από την ολοκλήρωση της πλειοδοτικής δημοπρασίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών.

Η Athens Beach Club συμμετείχε στη διαδικασία διεκδικώντας και τα τρία ως άνω υπομισθούμενα τμήματα της έκτασης, μαζί με τα αντίστοιχα ακίνητα και τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις, όπως αυτά αποτυπώνονται στη Μελέτη Διαμόρφωσης που έχει εκπονήσει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης που προγραμματίζει η Athens Beach Club για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, θα δημιουργηθεί και ένας παραθαλάσσιος χώρος για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και των μελλοντικών κατοικιών του νέου προορισμού στο κέντρο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις που σήμερα διαχειρίζεται η Hilton.

Σύμφωνα με τη σχετική Μελέτη Διαμόρφωσης, η αξιοποίηση των Ζωνών 1, 2 και 3 της Ακτής Β’ Βούλας που υπομισθώνονται στην Athens Beach Club προϋποθέτει συνολική επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα €7.000.000 και η οποία θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μέσω και της προσέλκυσης υψηλού προφίλ επισκεπτών, αλλά και θα σημάνει άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, ως πρόσθετη παροχή, η Athens Beach Club αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει επ’ ωφέλειά του Δήμου τις εργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της έκτασης που δεν αποτελούν αντικείμενο της υπομίσθωσης.
Η υπομίσθωση των ως άνω τμημάτων της Ακτής Β’ Βούλας τελεί υπό την προϋπόθεση της υπογραφής των σχετικών συμβάσεων υπομίσθωσης με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα.»

Εφόσον οι σχετικές συμβάσεις υπογραφούν μέσα στο Μάϊο- οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι περί τα μέσα του επόμενου μήνα- το επόμενο βήμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαδικασία των αδειοδοτήσεων. Από πλευράς του δήμου, εκτιμάται ότι οι σχετικές εγκρίσεις δεν προβλέπεται να καθυστερήσουν «δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνονται στις εργασίες βαριά τεχνικά έργα παρά μόνο ανάπλαση και ανακατασκευή υφιστάμενων εγκαταστάσεων». Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί υπολογίζεται ότι έως την επόμενη θερινή σεζόν οι νέες εγκαταστάσεις και το camping 5 αστέρων -glamping θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και να παραδοθούν στο κοινό.

Με βάση τους υπολογισμούς του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι συνολικές επενδύσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ, ήτοι 7 εκατ. ευρώ για την Ακτή Β’ Βούλας και 8 εκατ. ευρώ για το camping, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 130 θα είναι μόνιμες. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται «ο δήμος, θα εισπράττει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ετησίως σε μισθώματα και ποσοστά επί των εσόδων ενώ το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους. Η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών στις λουτρικές εγκαταστάσεις και η παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο δήμο».

Σημειωτέον ότι οι εκτάσεις που δημοπρατήθηκαν χθές παραμένουν εγκαταλελειμμένες από τη δεκαετία του ’90, όπως και οι εγκαταστάσεις που στεγάζονται εντός.

Οσον αφορά τα προβλεπόμενα έργα:

Για την Ακτή Β’ Βούλας (με ανάδοχο την «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»), ο αρχικός προϋπολογισμός κινείται κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Στην Α’ Ζώνη διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και χρησιμοποιούνται για εγκαταστάσεις αναψυχής για την υποστήριξη των λουτρικών εγκαταστάσεων, δημιουργούνται δύο χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets), διατηρούνται τα υφιστάμενα κτίρια εισόδου-υποδοχής- διοίκησης και αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.

masterplan_B_Voulas.jpg

Για τη Β’ Ζώνη διατηρούνται για χρήση αναψυκτηρίων τα δύο υφιστάμενα κτίρια, δημιουργούνται τρεις χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets) πλησίον της πρώτης ζώνης, δημιουργείται επίσης χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και κολυμβητική δεξαμενή για κολύμβηση και υδατοσφαίριση (πισίνα) η οποία θα παραχωρείται στο αποκλειστικά στο δήμο κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο και κατά τους θερινούς κατόπιν συνεννόησης. Και στην ζώνη αυτή αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία. Στην Γ’ Ζώνη δημιουργείται εστιατόριο άνευ μουσικής και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων και αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία.

masterplan_camping.jpg

Οσον αφορά την έκταση Α΄Ακτή Βούλας (κάμπινγκ) με ανάδοχος τη «ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία», τα προβλεπόμενα έργα είναι της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ. Στην 1η ζώνη δημιουργείται χώρος camping 5 αστέρων που συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση, δημιουργούνται χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων, δημιουργούνται οχτώ γήπεδα τένις. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για τη εξυπηρέτηση της εγκατάστασης, προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου και διατηρείται το υφιστάμενο κτίριο υποδοχής – διοίκησης. Στη 2η Ζώνη της έκτασης με ανάδοχο την «Tanweer Alliances S.A.» δημιουργείται υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος.

www.newmoney.gr

 

ΤΕΜΕΣ και Grivalia οι ανάδοχοι για τα φιλέτα (πλαζ) της Βούλας
To Top