ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος το mini lockdown για τη Μεσσηνία-Στο “κόκκινο” μπαίνουν νέες περιοχές

Λήγει αύριο το mini lockdown για τη Μεσσηνία, με σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο να μη δοθεί νέα παράταση στα ειδικά περιοριστικά μέτρα. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση, ωστόσο, όπως προκύπτει από τον επιδημιολογικό χάρτη που δημοσιεύει σήμερα η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας,  σταματά το mini lockdown σε Μεσσηνία, Αχαΐα, και Ηλεία, που πέφτουν επίπεδο, και μπαίνουν στο “πορτοκαλί”. Το ίδιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει με την Αργολίδα, που αναμένεται να πάρει παράταση μέτρων, καθώς εκεί συνεχίζεται η έξαρση των κρουσμάτων.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να βγει τις επόμενες ώρες, με νέες περιοχές της χώρας να εντάσσονται “στο κόκκινο” και να μπαίνουν στα ειδικά περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τη 1 τα μεσάνυχτα και της απαγόρευσης μουσικής στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Οι περιοχές αυτές, όπως προκύπτει από τον επιδημιολογικό χάρτη είναι: Καβάλα, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα.

Με το δείκτη θετικότητας να έχει πέσει στο 2,10% από 3,28% την προηγούμενη εβδομάδα και από 4,88% όταν μπήκαμε στο mini lockdown, η Μεσσηνία βγαίνει από τα ειδικά περιοριστικά μέτρα-Η επιδημιολογική εβδομαδιαία τάση καταγράφεται ως “πτωτική”

Ο νομός μας βγαίνει πια από το “κόκκινο”  μετά από 20 μέρες ειδικών περιοριστικών μέτρων(από τις 25 Αυγούστου είχε μπει η Μεσσηνία στο κόκκινο λόγω εκτίναξης των κρουσμάτων) και επιστρέφει στο “πορτοκαλί” επίπεδο, και μαζί αίρονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ταλαιπώρησαν, αλλά προκάλεσαν και οικονομική ζημιά στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Ωστόσο το γεγονός οτι βγαίνουμε από το κόκκινο, δεν σημαίνει εφησυχασμός. Ο κίνδυνος εκ νέου έξαρσης καιροφυλαχτεί, οπότε απαιτείται προσοχή από όλους, και τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

 

Μαίρη Περδικέα

Τέλος το mini lockdown για τη Μεσσηνία-Στο “κόκκινο” μπαίνουν νέες περιοχές
To Top