Υγεία

Τέλος τα εμβόλια της AstraZeneca για την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τον Ιούνιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων της Astrazeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

O Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε την Κυριακή (9/5) ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο μήνα η Κομισιόν ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Την είδηση είχε κάνει γνωστή η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία είχε επισημάνει σε σχετική ανάρτησή της στις 26 Απριλίου: «Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τις παραδόσεις των εμβολίων που γίνονται στην Ε.Ε. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά κατά της AstraΖeneca. Κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές».

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε προσθέσει – την ίδια ημέρα – πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες – μέλη της Ε.Ε..

Τέλος τα εμβόλια της AstraZeneca για την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τον Ιούνιο
To Top