Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας και Eurovision: Η απίστευτη σύμπτωση των τελευταίων 20 ετών

Τι συμβαίνει όταν ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας και η Eurovision διεξάγονται την ίδια ημέρα.

Το Σάββατο 22 Μαΐου 2021, ήταν η πέμπτη φορά που ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε την ίδια ημέρα με τη Eurovision. Μια απίστευτη σύμπτωση… ακολουθεί τις δύο διοργανώσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Οι προηγούμενες φορές που συνέπεσαν την ίδια ημέρα ήταν το 2001, το 2005, το 2015 και το 2018.

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας και τις τέσσερις προηγούμενες φορές, πήρε δύο Κύπελλα ο Ολυμπιακός και δύο ο ΠΑΟΚ.

Η αρχή έγινε το 2001 και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-2 τον Ολυμπιακό, κατακτώντας το Κύπελλο ξανά, μετά το 1974. Το ίδιο βράδυ, στην Κοπεγχάγη, η Ελλάδα με τους Antique κατέκτησε την 3η θέση στη Eurovision με το «Die for you», που ήταν η καλύτερη θέση της χώρας μας ως τότε.

Η δεύτερη φορά ήταν το 2005. Στις 21 Μαΐου, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη με 3-0 στην Πάτρα. Λίγες ώρες μετά, στο Κίεβο, η Έλενα Παπαρίζου κατέκτησε την πρώτη θέση με το «My number one».

Δέκα χρόνια, στις 23 Μαΐου 2015, ο Ολυμπιακός έκανε το νταμπλ νικώντας στο ΟΑΚΑ 3-1 την Ξάνθη. Το ίδιο βράδυ, στη Βιέννη, η Μαρία-Έλενα Κυριάκου, με το «One last breath» κατετάγη στη 19η θέση του Διαγωνισμού της Eurovision.

Ακολούθησε το 2018, όταν στις 12 Μαΐου, ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά Κύπελλο. Στον τελικό της Eurovision στη Λισαβόνα, η Ελλάδα δεν ήταν παρούσα, μιας και το «Όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή, αποκλείστηκε στον ημιτελικό.

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας και Eurovision: Η απίστευτη σύμπτωση των τελευταίων 20 ετών
To Top