ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Λήγει η προθεσμία για πληρωμή

Εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι οδηγοί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 ή να καταθέσουν πινακίδες

Τελειώνει ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αποπληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, καθώς έχουν περιθώριο να το πράξουν μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021.

Την ίδια ημέρα εκπνέει και η προθεσμία για όλους όσοι επιθυμούν να θέσουν τα οχήματα τους σε ακινησία, καταθέτοντας τις πινακίδες τους.

Υπενθυμίζεται πως, εάν οι οδηγοί δεν προλάβουν την εν λόγω προθεσμία, τότε το πρόστιμο που θα κληθούν να πληρώσουν είναι τσουχτερό, αφού τα τέλη κυκλοφορίας αυτομάτως διπλασιάζονται.

Ειδικότερα, το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Η πληρωμή

Οι οδηγοί μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 και μέσω web banking. Συγκεκριμένα, από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία.

Αναλυτικότερα, στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr επιλέγετε:

- Εάν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας, με κωδικούς TAXISnet

ή Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας, με κωδικούς TAXISnet

- Εάν δεν έχετε κωδικούς myTAXISNET:

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας, χωρίς κωδικούς TAXISnet

ή Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας, χωρίς κωδικούς TAXISnet

Ψηφιακά η κατάθεση πινακίδων

Αναφορικά με την κατάθεση πινακίδων ώστε να μην καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας, όσοι επιλέξουν αυτή τη λύση θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να διεξάγουν τη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων mycar (εδώ: https://www.aade.gr/mycar ). Δηλαδή μέσω της εφαρμογής οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ψηφιακά σε ακινησία το όχημά τους, καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους

Πως θα γίνει η πληρωμή των τελών

Επίσης μέσω της εφαρμογής my car (https://www.aade.gr/mycar ), Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να εκδώσουν/κατεβάσουν το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβουν τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

Οι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι τρεις και είναι οι εξής:

-Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)

-Με web banking

-Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Τα πρόστιμα

Η μη έγκαιρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας φέρνει προσαυξήσεις και πρόστιμα. Συγκεκριμένα το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως 26/2/2021 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου). Εάν το ποσό των τελών κυκλοφορίας είναι κάτω από τριάντα (30) ευρώ, τότε το πρόστιμο ισούται με τριάντα ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Λήγει η προθεσμία για πληρωμή

Δημοφιλέστερα

To Top