ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Τελεσίγραφο” Δένδια: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα – Δεν θα υπάρξει ανοχή

“Nα αποχωρήσει άμεσα η Τουρκία από την ελληνική υφαλοκρηπίδα”

Σε μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας – οποίος κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ-  τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Η Τουκία απειλεί την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο
  • Αποφάσισε να προσηλωθεί στη γνώριμη παραβατικότητα
  • Οι δηλώσεις της για διάλογο ήταν προσχηματικές
  • Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα, δεν θα υπάρξει ανοχή.

Καλούμε την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, ο Ελληνας ΥΠΕΞ τόνισε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα.

«Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα. Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα, δε θα υπάρξει ανοχή στις προσπάθειες της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μίλησε για σαφή τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο κατά της Ελλάδας και Κύπρου.

«Παρά την προσήλωση της Ελλάδας στο διεθνές δίκαιο, η Τουρκία αποφάσισε να επιδοθεί στην γνώριμη παραβατικότητά της, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις της για διάλογο ήταν προσχηματικές και ανειλικρινείς» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα, εφαρμόζει την πολιτική των κανονιοφόρων, εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρολό δρα έκτος πλαισίου διεθνούς δίκαιου».

“Τελεσίγραφο” Δένδια: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα – Δεν θα υπάρξει ανοχή
To Top