ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Τεχνολογία και ποιότητα επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου”: Ορκίστηκαν οι πρώτοι μεταπτυχιακοί του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καλαμάτα

Στην τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος “Τεχνολογία και ποιότητα επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου” του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που έλαβε χώρα χθες, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στον Αντικάλαμο, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον πρύτανη του ΑΕΙ Αθανάσιο Κατσή, τον κοσμήτορα της σχολής Δημήτρη Πετρόπουλο, τον πρόεδρο του τμήματος Ιωακείμ Σπηλιωτόπουλο και τον καθηγητή Γιώργο Ζακυνθινό για την πρωτοβουλία τους ως προς την δημιουργία του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος, επισήμανε στη συνέχεια την ευτυχή συγκυρία να συμπέσει η ορκωμοσία των αποφοίτων με την παγκόσμια ημέρα ελιάς και ελαιολάδου.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα καθεαυτό ανέφερε ότι στοχεύει στην διασύνδεση της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα και στηρίζει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το προϊόν με στόχο την αναβάθμιση της θέσης τους στο διεθνές εμπόριο, ενώ τόνισε παράλληλα ότι η ελιά και το ελαιόλαδο αποτελούν τους πυλώνες της παραγωγής αγροτικών προϊόντων στον τόπο μας.

Τέλος, συγχαίροντας τους αποφοίτους, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιστημονική γνώση θα συμβάλει στην πιστοποίηση της άριστης ποιότητας της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ και του εξαιρετικού ελαιολάδου της περιοχής μας (ΠΟΠ Καλαμάτα και έξτρα παρθένου).

“Τεχνολογία και ποιότητα επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου”: Ορκίστηκαν οι πρώτοι μεταπτυχιακοί του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στην Καλαμάτα

Δημοφιλέστερα

To Top