ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατούλης: “Υπήρξε ατιμία και αδικία στον τρόπο που φέρθηκε στον Παναγιώτη Νίκα το σύστημα- Τον «άδειασαν»

Τατούλης: "Οι δρόμοι μας ήταν πάντοτε παράλληλοι χωρίς διασταυρώσεις-Αλλά σέβομαι την πορεία του Παναγιώτη Νίκα"

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της « Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης στη μεσσηνιακή εφημερίδα «Θάρρος». Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αν στις εκλογές επικρατήσει το κομματικό κριτήριο, χαμένοι θα είναι οι πολίτες και ότι η «Νέα Πελοπόννησος», πιο ανανεωμένη και ισχυρή από ποτέ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των προβλημάτων που θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο στην επόμενη ημέρα και σε ρότα ανάπτυξης.

Επίσης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι ο κομματισμός στην αυτοδιοίκηση είναι η μεγαλύτερη τοξικότητα που μπορεί να εισχωρήσει σε μία τοπική κοινωνία και κάλεσε τους Μεσσήνιους συμπολίτες του «να προχωρήσουμε μαζί, με την  αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που αξίζει σε εκείνους και στον τόπο προς ένα πολύ φωτεινό μέλλον». Τέλος, δεν δίστασε να απαντήσει απερίφραστα σχετικά με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ενώ τέλος σημείωσε ότι η υπέρβαση είναι βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων της «Νέας Πελοποννήσου», τονίζοντας ότι είναι έτοιμος να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα του τόπου και των ανθρώπων του. 

  • Με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, είχατε αυτά τα χρόνια της θητείας του έντονες αντιπολιτευτικές συγκρούσεις που κάποιες φορές ήταν και «αιματηρές». Τώρα που αποχωρεί από τα αυτοδιοικητικά πως τον κρίνετε ως αντίπαλο, αλλά και ως περιφερειάρχη;

 

"Τον Παναγιώτη Νίκα τον γνωρίζω, όπως καλά ξέρετε, από παλιά. Πριν εκλεγώ περιφερειάρχης, ως βουλευτής Αρκαδίας και ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση της ΝΔ, όταν εκείνος θήτευε ως αντινομάρχης, μετά και ως δήμαρχος Καλαμάτας. Δεν ήταν ένας άνθρωπος που έκρυβε τα λόγια του, είχε τις απόψεις του και γνώριζε πάντοτε να επιβιώνει και από την πλέον δύσκολη για εκείνον πολιτική συγκυρία. Είχαμε ασφαλώς αντιπαραθέσεις. Δώσαμε μάχες και σας καλώ να θυμηθείτε το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ήμουν υπέρμαχος του έργου, που για εκείνη την εποχή, ήταν πρωτοπόρο στην χώρα, το σχεδίασα, βρήκα το μοντέλο της χρηματοδότησης, πάλεψα με κάθε κυβέρνηση να πειστεί και να μην διακόψει το εγχείρημα, τρέξαμε τον διαγωνισμό, το δημοπρατήσαμε, υπέγραψα την σύμβαση και σήμερα ο Παναγιώτης Νίκας υλοποιεί τις εγκαταστάσεις. Δεν μένω ποτέ ποιος ήταν μαζί και ποιος απέναντι. Το θέμα όμως είναι ότι το έργο υλοποιείται και ο τόπος μας και οι πολίτες βγαίνουν κερδισμένοι. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ασφαλώς και υπήρχε οξύτητα.

Στο τέλος όμως, για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα, είχαμε συνεννόηση. Και αυτό το έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος. Θα σχολιάσω όμως και τα σημερινά θέματα.

"Υπήρξε ατιμία και αδικία στον τρόπο που φέρθηκε στον Παναγιώτη Νίκα το σύστημα. Τον «άδειασαν» γιατί δεν έγινε ο υπάλληλος που είχαν σκεφτεί ότι θα έκανε για την θέση, επαναλαμβάνοντας το ρεσάλτο στην εξουσία που επιχείρησαν απέναντί μου το 2019"

Αυτό ήταν βέβαια αστείο να το πιστεύουν, γιατί ήξεραν το πρόσωπο. Θα έλεγα λοιπόν κλείνοντας ότι οι δρόμοι μας ήταν πάντοτε παράλληλοι, χωρίς διασταυρώσεις, με διαφορετικές απόψεις για την πολιτική και την ζωή, αλλά σέβομαι την πορεία του Παναγιώτη Νίκα".

Τατούλης: “Υπήρξε ατιμία και αδικία στον τρόπο που φέρθηκε στον Παναγιώτη Νίκα το σύστημα- Τον «άδειασαν»
To Top