ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατούλης: “Η συμπεριφορά της κας Αλειφέρη παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου”

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Ακόμα μια φορά η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου ζητά την παραίτηση της Ελένης Αλειφέρη. Αφού με ΦΕΚ της αφαιρέθηκαν οι περισσότερες αρμοδιότητες, τις οποίες ανέλαβε προς το παρόν ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, και μετά τη διαγραφή της από την παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” πάλι με απόφαση Πέτρου Τατούλη, για ακόμα μια φορά της ζητείται να παραιτηθεί, καθώς, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, “παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε.Μεσσηνίας”, και κάνει λόγο για “απαράδεκτη συμπεριφορά” και “αθέμιτες μεθοδεύσεις που παρακωλύουν την εξυπηρέτηση των πολιτών”.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

“Η άρνηση της κας Αλειφέρη να παραδώσει σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπηρεσιακά στοιχεία προφασιζόμενη ανυπόστατες αιτιάσεις αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα της άμεσης απομάκρυνσής της.

Η κα Αλειφέρη παρότι γνωρίζει ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η οποία έχει δημοσιευτεί σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, της έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αρνήθηκε παρουσία αιρετού Αντιπεριφερειάρχη να παραδώσει υπηρεσιακά στοιχεία, παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες διεκπεραίωσης υπηρεσιακών θεμάτων στις οποίες οι υπάλληλοι οφείλουν να φανούν συνεπείς, είναι πρόδηλο ότι η κα Αλειφέρη έχει υποπέσει σε μια ακόμα σοβαρή παράβαση απέναντι στην εκ του νόμου υποχρέωσή της να συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ακολούθως και περί ώρα 16:00 μ.μ. και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με πρόχειρο χειρόγραφο σημείωμά της παρέδωσε σε υπάλληλο, που δεν ανήκει οργανικά στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ως εκ τούτου δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ’ αυτού, μέρος των ζητούμενων υπηρεσιακών στοιχείων.

Είναι προφανές ότι οι αθέμιτες αυτές μεθοδεύσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και παρακωλύουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Θεωρούμε ότι, και μετά τη σημερινή της απαράδεκτη συμπεριφορά, οφείλει άμεσα να παραιτηθεί”.

Τατούλης: “Η συμπεριφορά της κας Αλειφέρη παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου”
To Top