ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατούλης: “Η Πελοπόννησος δεν έχει δυνατότητα για άλλο χαμένο χρόνο- Δεν μπορεί να αντέξει άλλα …. πειράματα”

Τατούλη: “Οι πολίτες δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να ψηφίσουν υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά για περιφερειάρχη”

Τους υποψήφιους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, το βράδυ της Τετάρτης στην Τρίπολη. Στην ομιλία του, που προηγήθηκε, ανέπτυξε το δικό του όραμα για την Πελοπόννησο, μίλησε για μια νέα ισχυρή και ανανεωμένη, πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη ομάδα που έχει πλέον η “Νέα Πελοπόννησος”, ενώ δεν παρέλειψε τις αιχμές για τους πολιτικούς του αντιπάλους με αναφορές σε “πειράματα”, “διορισμένο πολιτικό προϊστάμενο”, για “συστήματα, υπαλληλικές σχέσεις και συμφέροντα”.

H oμιλία Πέτρου Τατούλη

Φίλες και Φίλοι Πελοποννήσιοι,
Μαζί έχουμε περπατήσει μακρύ δρόμο.  Πολλές φορές δρόμο αδιάβατο, αλλά με πείσμα τα έχουμε καταφέρει. Έχουμε ζήσει μεγάλες επιτυχίες και έχουμε ανέβει σε δύσκολες, αλλά ψηλές απάτητες κορφές. Προτεραιότητα μας ήταν πάντοτε οι πολίτες και ο τόπος μας. Και μαζί σε δύσκολες εποχές, καταφέραμε να κάνουμε την Πελοπόννησο ισχυρή και σημείο αναφοράς για τα εθνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα.
Με έργα υποδομής, λιμάνια, δρόμους, μαρίνες, φράγματα, έργα προστασίας των ακτών, σχολεία, αρδευτικά, υποδομές ύδρευσης, έργα πολιτισμού. Ένα συνεκτικό πλέγμα έργων και δράσεων που ο τόπος μας δεν είχε ξαναδεί ποτέ.
Με την «Μυθική Πελοπόννησο» να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δημιουργώντας έναν νέο δημοφιλή προορισμό και μια δυναμική αναδυόμενη αγορά. Με τις εξαγωγές των προϊόντων μας να αυξάνονται κατακόρυφα και η Πελοπόννησος από τις τελευταίες θέσεις στην χώρα να φτάνει ανάμεσα στις πρώτες τρεις περιφέρειες. Με χρηματοδοτικά εργαλεία που για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στην χώρα: στην διαχείριση απορριμμάτων και στην κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου.
Με χρήματα και πόρους που βρήκαμε, διεκδικήσαμε και τελικά εξασφαλίσαμε προκειμένου η Πελοπόννησος όχι μόνο να σταθεί όρθια σε δύσκολους καιρούς, αλλά και να καινοτομήσει και να πρωτοπορήσει.
Με πρόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό: το ΑΕΠ ανέβηκε, ενώ στην χώρα κατρακυλούσε, η ανεργία μειώθηκε σε πολύ χαμηλά ποσοστά και η Πελοπόννησος βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη των Περιφερειών, αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Σ’ αυτή την απαιτητική διαδρομή, σε αυτόν τον αγώνα δρόμου, κάναμε και λάθη και υπήρξαν και φορές που δεν τολμήσαμε αρκετά. Όμως παλέψαμε και βγάλαμε το κάρο από τη λάσπη, κάναμε άλμα πιο γρήγορο απ’ τη φθορά, και σήμερα είμαστε πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε.
Τώρα ανοίγεται μπροστά μας μια νέα μεγάλη πρόκληση, ένας νέος δρόμος σε μία Ελλάδα που παλεύει να ξεπεράσει τις κρίσεις της και σε μια Ευρώπη που αλλάζει, προσπαθώντας να κρατήσει το όραμα της ολοκλήρωσης ζωντανό.
Βγαίνουμε από μια οικονομική κρίση πιο ώριμοι και μέσα μας πιο ισχυροί και πιο βέβαιοι στην προσπάθειά μας να αναζητήσουμε ένα πιο φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον.

“Μακριά από τον τοξικό διχασμό και τον άκρατο λαϊκισμό, μακριά από αυταπάτες, μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα, μακριά από παθογένειες που μπόλιασαν την ελληνική κοινωνία και κλόνισαν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα”

Βγαίνουμε μπροστά αποφασισμένοι να διαλύσουμε αυτή τη σκόνη, αυτή τη θολούρα που σκόπιμα δημιουργούν και διαδίδουν κάποιοι, για να μπορέσει να ανατείλει ο ήλιος μίας πιο φωτεινής Πελοποννήσου.
Και το μέλλον της Πελοποννήσου πρέπει να είναι το μέλλον μίας περιφέρειας, η οποία ξαναβρίσκει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

“Τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι κρίσιμα και καθοριστικά και εμείς θέλουμε μια ισχυρή Πελοπόννησο σε μια ισχυρή Ελλάδα: Με νέες επενδύσεις. Με Δουλειά για όλους και αύξηση του εισοδήματος. Με Κοινωνική Προστασία και συνοχή. Με ποιότητα ζωής και ασφάλεια”

Πελοποννήσιες και Πελοποννήσιοι,

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει και μπορεί να βρεθεί πάλι σε έναν δρόμο σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη όμως όχι στα χαρτιά, ούτε στους αριθμούς και τους οικονομικούς δείκτες. Μια ανάπτυξη που θα παράγει πραγματικό, απτό εισόδημα που θα φτάνει στην τσέπη του κάθε πολίτη και θα επιτρέπει ταυτόχρονα στους νέους μας να σχεδιάζουν, να βλέπουν μπροστά τους την προοπτική στον τόπο τους, να μπορούν να καινοτομούν.


Η «ανάπτυξη» που όλοι οι πολιτικοί αρέσκονται να χρησιμοποιούν στους λόγους τους δεν είναι μια θεωρητική και άπιαστη έννοια. Η πραγματική ανάπτυξη πρέπει να συνεπάγεται εισόδημα στην τσέπη του ανθρώπου, σημαίνει τα νοικοκυριά να βλέπουν τις προοπτικές τους να βελτιώνονται και ότι τα παιδιά να μπορούν να έχουν την προστασία που τους αναλογεί και να έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα μέλλον που να αντιστοιχεί στις ικανότητες, στα ταλέντα, στις σπουδές και στους κόπους τους. Οι επενδύσεις, και οι δημόσιες και οι ιδιωτικές, πρέπει να στοχεύουν σε αυτόν τον σκοπό.


Η δέσμευση μας, αν μπορεί να εκφραστεί συνοπτικά σε ένα τρίπτυχο, είναι «Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος» – «Κοινωνική προστασία και συνοχή» – «Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια».
Εχουμε κάνει σημαντικά βήματα, για τα οποία αισθανόμαστε υπερήφανοι, αλλά η επόμενη πενταετία θα είναι η πιο κρίσιμη για να παγιωθεί η Πελοπόννησος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη των περιφερειών ως μια δυναμική οικονομία και μια ισχυρή περιφέρεια.

“Και εμείς δεν έχουμε σχέδιο πρώτων 100 ημερών, που κάποιοι εύκολα ανακυκλώνουν από αμερικανικά εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας του προηγούμενου αιώνα”

Εμείς, αγαπημένοι μου συνεργάτες, έχουμε σχέδιο πρώτης μέρας:

“Την 1η Ιανουαρίου μπαίνουμε στα γραφεία μας και πιάνουμε δουλειά. Η Πελοπόννησος δεν έχει δυνατότητα για άλλο χαμένο χρόνο. Δεν μπορεί να αντέξει άλλα …. Πειράματα! Η Πελοπόννησος πρέπει να οδηγηθεί από στιβαρά χέρια σε ασφαλή νερά. Μαζί ξεκινήσαμε. Και μαζί συνεχίζουμε”

Φίλες και φίλοι μου,
Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και μεγάλης συγκίνησης για εμένα προσωπικά. Κι αυτό γιατί στέκομαι εδώ ενώπιον σας και αντιλαμβάνομαι ότι καταφέραμε αυτήν την φορά να συγκροτήσουμε την πιο Ισχυρή ομάδα, την πιο ανανεωμένη ομάδα. Την πιο συμπεριληπτική, την πιο πολυσυλλεκτική παράταξη. Τα παλιά στελέχη της Νέας Πελοποννήσου. Βετεράνοι. Μέντορες των νέων αυτοδιοικητικών. Που πήραν στην πλάτη τους κρίσιμα θέματα. Που πετροβολήθηκαν σε ψηφοφορίες στο περιφερειακό συμβούλιο για θέματα που πολεμήθηκαν διαχρονικά από όλες τις παρατάξεις και τα συμφέροντα. Κι ας τρέχουν σήμερα όλοι να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια έργων που πέρασαν από τις αρρωστημένες συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας. Άνθρωποι, συνεργάτες μου, που γύρισαν την πλάτη στον διχασμό και την τοξικότητα, πιστεύοντας ότι οι κοινωνίες πρέπει να περπατάνε ενωμένες στον δικό τους δρόμο και ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώματα για να εκφράζει με δυνατή φωνή όσες περισσότερες διαφορετικές φωνές πολιτών δύναται. Και οι νέοι άνθρωποι δίπλα μας. Που κάποιοι ήταν φίλοι μας και υπηρετούσαν τα κοινά από άλλα μετερίζια. Κάποιοι από εσάς που δεν ήμασταν ποτέ μαζί, αλλά αυτή η περίοδος μας έκανε να μάθουμε ότι οι δημιουργικοί άνθρωποι ενώνουν δυνάμεις όπου και αν ιδεολογικά βρίσκονται. Και κάποιοι, αρκετοί, που για πρώτη φορά αποφασίσατε να εγκαταλείψετε την ασφάλεια του κοινωνικού σας περίγυρου και να διεκδικήσετε να γίνετε εκφραστές ευρύτερων κοινωνικών συγκλίσεων.

“Πολλές νέες και νέοι, σαραντάρηδες, πρόσωπα κύρους με εμβέλεια στις τοπικές τους κοινωνίες και δεκαετίες πολύτιμων εμπειριών στο βιογραφικό τους, επιχειρηματίες, επιστήμονες, αγρότες, παραγωγοί, εξαγωγείς, άνθρωποι του τουρισμού, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, παιδιά που πρόσφατα τελείωσαν τις σπουδές τους, πολύτεκνοι γονείς, μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρίες. Αυτοί όλοι και όλες είμαστε ΕΜΕΙΣ. Αυτή η Ισχυρή ομάδα είναι η νέα «Νέα Πελοπόννησος»

Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Είμαι υπερήφανος για την καθεμιά και τον καθένα από εσάς. Και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας στο πλευρό μου, για την συστράτευση σας σε έναν αγώνα που από την αρχή κερδισμένος: για τις αρχές και τις αξίες και τα ιδανικά που πιστεύει. Και πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι. Γιατί η συνύπαρξη μας είναι η έκφραση μιας προσωπικής μας απόφασης. Μιας ελεύθερης απόφασης ώριμων πολιτών που τους νοιάζει ο τόπος τους. Τους νοιάζει η ζωή τους. Το μέλλον των συνανθρώπων τους. Δεν είναι η εντολή από κάποιο πολιτικό κέντρο. Δεν είναι ένα προιόν συμφωνίας. Δεν είναι αλισβερίσι για μοίρασμα εξουσίας. Και αυτό είναι που διακρίνει την δική μας ομάδα. Την ομάδα νίκης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Νίκης για την Πελοπόννησο και τους πολίτες.

Κυρίες και κύριοι,

Θα μου επιτρέψετε όμως και δυο λόγια ακόμη. Γιατί εμείς δεν ήμασταν ποτέ άνθρωποι των κενών λόγων. Πιστεύαμε πάντοτε στο πρόγραμμα και στην δουλειά. Εδώ και μερικές μέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Πελοποννήσου και στα σόσιαλ μίντια της παράταξης μας έχουμε αρχίσει να αναρτούμε σταδιακά το σχέδιο μας για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αναζητούν άμεσες λύσεις την επόμενη περίοδο. Από την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, που θα αποτελέσει την βασική μας προτεραιότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια και συναρτάται απόλυτα με την αντιμετώπιση των πλημμυρών. Έως την ολοκληρωμένη περιφερειακή πολιτική για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο και την λήψη μέτρων αφενός για να κερδίσει αυτός ο κλάδος εξωστρέφεια με άμεσες επιδοτήσεις και αφετέρου ανταγωνιστικότητα μέσω μείωσης στα κόστη της λειτουργίας των μονάδων και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Από την λειτουργία ενός σύγχρονου οργανισμού διαχείρισης προορισμού, που θα αποτελέσει το βασικό μας εργαλείο για την δημιουργία μιας σύνθετης και βιώσιμης τουριστικής οικονομίας με σεβασμό στην πελοποννησιακή φύση και το ανθρωπογενές περιβάλλον. ”

Έως την μόχλευση κεφαλαίων για την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα που μέχρι σήμερα και για την επόμενη πενταετία κάποιοι έχουν σχεδιάσει να χρηματοδοτηθεί με το αστείο ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ και ο δικός μας στόχος είναι να αγγίξει τα 500 εκατομμύρια”

Από τα κεφάλαια για την καινοτομία που σήμερα λιμνάζουν και έχει έρθει η ώρα να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχουν δείξει τεράστια, αλλά αναξιοποίητη εν πολλοίς δυναμική. Έως την ψηφιακή περιφέρεια που θέλουμε να ξεφύγει από την ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας και να γίνει εργαλείο πολλαπλασιασμένης γνώσης, διαχείρισης δεδομένων και ενίσχυσης ευελιξίας της όλων των κοινωνικών και των οικονομικών διαδράσεων. Από την κυκλική οικονομία έως την υιοθέτηση ενεργειακής πολιτικής για την αυτονομία της περιφερειακής μας οικονομίας και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Από την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών μέσω της θεσμικής κατοχύρωσης των οικοσυστημάτων, της δημιουργίας ολοκληρωμένων συστημάτων προστασίας τους και της ενίσχυσης των ομάδων που τα προστατεύουν. Έως την δημιουργία ενός εύρωστου κοινωνικού ταμείου, που για πρώτη φορά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την πεπατημένη με τα διάφορα προγράμματα που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα εταιρειών που λυμαίνονται αυτά τα κονδύλια, αλλά θα διαθέσουμε αυτά τα 100 εκατομμύρια στην ενίσχυση των οικογενειών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, στην αναστροφή της ερημοποίησης της πελοποννησιακής υπαίθρου μέσα από την παροχή κινήτρων για την μετεγκατάσταση, στην παροχή βοήθειας σε οικογένειες με παιδιά προκειμένου να αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας, και βέβαια δημιουργώντας δομές για άτομα που χρήζουν βοήθεια, είτε είναι ηλικιωμένοι, είτε συμπολίτες μας με αναπηρία δημιουργώντας υπηρεσίες φροντίδας για όσους την χρειάζονται, ένταξης ή απασχόλησης δίπλα τους και όχι το αντίστροφο που συμβαίνει σήμερα.
Όλα αυτά που μέσα σε δυο σειρές ανέλυσα είναι μελετημένες δράσεις που έχουν τεθεί στην κρίση των συμπολιτών μας και σας καλώ σήμερα να επισκεφθείτε την Πελοπόννησο απ άκρη σε άκρη για να μιλήσετε, να γίνετε αγωγοί αυτού του σχεδιασμού. Γιατί πρέπει οι πολίτες να ακούσουν το σχέδιο για να μπορέσουν να κρίνουν με ασφάλεια, να αξιολογήσουν τα δεδομένα και κυρίως να ξαναεμπιστευτούν όλες και όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά ότι δεν είμαστε άδεια πουκάμισα και ότι τελικά η πολιτική είναι η άσκηση της τέχνης τους εφικτού.

Πελοποννήσιοι, Αργολιδείς, Αρκάδες, Κορίνθιοι, Λάκωνες και Μεσσήνιοι

Διαχρονικά ο τόπος μας, ο Μοριάς, είχε αστείρευτες δυνάμεις. Καθόρισε τις εξελίξεις της Χώρας αλλά και του έθνους μας όχι μόνο στην παλιγγενεσία αλλά και αργότερα. Κορυφαίοι διανοούμενοι, αθλητές, επιχειρηματίες, πατριώτες της ομογένειας αλλά και πολιτικοί άνδρες, παιδιά του τόπου μας, αποτέλεσαν τους οδηγούς, τράβηξαν το άρμα της Χώρας.
Οι απλοί άνθρωποι όμως, οι κάτοικοι αυτού του τόπου, αυτοί που με τον ιδρώτα τους ποτίζουν την ελιά και το πουρνάρι, τις διαχρονικές μας ρίζες, αυτοί είναι το μεγάλο Κεφάλαιο της Πελοποννήσου, αυτοί χάραξαν με τα χέρια τους στον βράχο τις αξίες και τις αρχές που χαρακτηρίζουν το Έθνος μας.
Σ’ αυτό τον Τόπο, την Πελοπόννησο και τους ανθρώπους της, δεν αξίζει η μιζέρια.
Είναι πολύ καθαρό.

“Η Πελοπόννησος πρέπει να οδηγηθεί από στιβαρά χέρια σε ασφαλή νερά. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς ούτε για χαμένο χρόνο. Η επόμενη Περιφερειακή Αρχή πρέπει να μπορεί από την πρώτη μέρα να σηκώσει τα μανίκια και να πιάσει δουλειά. Ό,τι έχει μείνει πίσω να προχωρήσει γρήγορα”

.Άλλα που δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν, αν και τα είχαμε αφήσει ώριμα να ξεκινήσουν. Σε αυτό το επίπεδο, σε αυτές τις απαιτήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί καμία άλλη ομάδα, παρά μόνο η ισχυρή, έμπειρη, συμπεριληπτική, πολυσυλλεκτική, αλλά και ριζικά ανανεωμένη ομάδα της «Νέας Πελοποννήσου». Και αυτό το εγγυώμαι στους πολίτες προσωπικά. Και οι πολίτες μας εμπιστεύονται γιατί εμάς μας γνωρίζουν: εμάς προσωπικά, το έργο μας, τους αγώνες μας για τον τόπο, την ανθρωπιά που δείχνουμε σε κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά.
Όλοι έχουμε μια πορεία πίσω μας λίγο πολύ γνωστή. Η δική μου πορεία περπατήθηκε όλη στο φως. Την γνωρίζουν οι πολίτες και για αυτό, είτε με ψηφίζουν, είτε όχι, αντιλαμβάνονται ότι αυτό που τους λέω κάθε φορά αυτό είναι. Προσωπικά προέρχομαι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έχω υπάρξει βουλευτής της, υφυπουργός της, έχω στηρίξει σκληρά τις απόψεις μου καθώς δεν ήμουν βουλευτής αφωνίας. Μπαίνοντας στην αυτοδιοίκηση μίλησα εξαρχής για την ανάγκη οι τοπικές «κυβερνήσεις» να είναι ανεξάρτητες, πολυσυλλεκτικές και ξεκάθαρα προοδευτικές προκειμένου να μπορούν να εκφράζουν το σύνολο ει δυνατόν των πολιτών, να συνεργάζονται με τις κυβερνήσεις, αλλά να διεκδικούν κιόλας με μεγαλύτερη δύναμη για τις τοπικές τους κοινωνίες. Και αυτό έκανα:

“Συνεργάστηκα και με το ΠΑΣΟΚ και με την Νέα Δημοκρατία, που με στήριξαν ως ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αλλά παρέμεινα πάντοτε αυτόνομος. Δεν έγινα «υπάλληλος» τους”

Διότι οι πολίτες δεν με πίστεψαν ως υπάλληλο του ενός ή του αλλουνού. Και βέβαια, με τον ΣΥΡΙΖΑ στην συνέχεια, ποιος δεν θυμάται τρικούβερτες «μάχες», αλλά στο τέλος συνεννοηθήκαμε και η Πελοπόννησος δεν έχασε σε καμία της διεκδίκηση.

“Οπότε η σχέση μου με τα κόμματα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι σχέση σεβασμού και αυτονομίας. Αν κάποιος πολίτης θέλει υπάλληλο κόμματος ας επιλέξει κάποια άλλη υποψηφιότητα”

Εγώ ωστόσο πάντοτε θέλω και επιδιώκω να έχω γύρω μου σπουδαίους ανθρώπους που δεν θα αναγκάζονται να λένε πάντα «ναι». Και αυτοί οι άνθρωποι είστε εσείς. Σας θαυμάζω. Σας καμαρώνω. Σας εμπιστεύομαι.
Απέναντι μας σε αυτήν την αναμέτρηση δεν βάζουμε κανέναν απολύτως. Ούτε πρόσωπο, ούτε πολιτικό φορέα. Και σας το λέω ρητά:

“Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τους εκλογικούς μας αντιπάλους. Ας είναι αυτοί οι τοξικοί που προσπαθούν να διχάσουν τους πολίτες με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Ούτε και με τα κόμματα θα ασχοληθούμε, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές και καθόλου κομματικές”

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται περισσότερα πράγματα πια, αφού ό,τι επιχειρήθηκε εναντίον μου το 2019, έγινε και σήμερα εναντίον του σημερινού περιφερειάρχη και είναι πολύ καθαρό πια τι δεν τους άρεσε σε εμάς και τι ψάχνουν. Απέναντι μας έχουμε νοοτροπίες, αντιλήψεις, στερεότυπα άλλων εποχών που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα, ότι θα πρέπει η Πελοπόννησος να ζει φτωχά. Με τα περισσεύματα. Ότι θα πρέπει να βολευόμαστε με τα λίγα. Ότι η πολιτική είναι μπίζνες για τα funds.
Γιατί εκείνοι Θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή.

“Οι πολίτες πριν από δύο μήνες ψήφισαν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια επιλογή απόλυτα σεβαστή για εμάς. Δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να ψηφίσουν υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά για περιφερειάρχη”

Οι πολίτες της Πελοποννήσου χρειάζονται ισχυρή και αυτοδύναμη Περιφέρεια, όχι ένα ακόμη «υφυπουργείο» της Κυβέρνησης με διορισμένο πολιτικό προϊστάμενο.

Φίλες και φίλοι, συνεργάτες μου, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές μου,

Γιατί εμείς; Γιατί η «Νέα Πελοπόννησος»;

Γιατί εμείς γνωριζόμαστε χρόνια με τα μικρά μας ονόματα. Γιατί νοιώθουμε ασφάλεια μεταξύ μας. Γιατί έχουν σφιχτεί οι καρδιές μας με τα ίδια βιώματα και έχουμε μοιραστεί και χαμόγελα και χαρές. Γιατί οι σχέσεις μας ήταν πάντοτε ειλικρινείς και δεν κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατί μιλάμε μεταξύ μας, χωρίς να χρειαζόμαστε μεσολαβητές. Γιατί έχουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο με καθαρά προοδευτικό και κοινωνικό πρόσημο.

“Γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όσα διατυπώνουμε θα υλοποιηθούν, όπως έγινε και στο παρελθόν. Γιατί η Πελοπόννησος δεν μπορεί να επιστρέψει σε πειράματα. Γιατί η Πελοπόννησος χρειάζεται ισχυρή περιφερειακή διακυβέρνηση και όχι υπαλληλικές σχέσεις συστημάτων και συμφερόντων”

Γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε την Πελοπόννησο έναν τόπο που θα μπορούμε να ζούμε εμείς και που θα δίνει στα παιδιά αυτού του τόπου ευκαιρίες, προοπτική και την εξέλιξη που αξίζει σε αυτά και στις θυσίες των γονιών τους.
Η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ είναι εδώ, Ανανεωμένη, Ισχυρή, Ανεξάρτητη και παρουσιάζει σήμερα την ολοκληρωμένη, σύγχρονη και προοδευτική πρότασή της.


Προχωράμε για την Πελοπόννησο του 2030 με μια Συμφωνία Εμπιστοσύνης με όλους εσάς. Με συγκεκριμένες δεσμεύσεις:
Για μια Πελοπόννησο Παραγωγική και Εξωστρεφή.
Για μια Πελοπόννησο Πράσινη και Ασφαλή.
Για μια Πελοπόννησο Ψηφιακή, Δημοκρατική και Ανθρωποκεντρική.

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Το μέλλον του τόπου μας και των νέων ανθρώπων που θέλουμε να κρατήσουμε σε αυτόν.
Γνωρίζουμε και μπορούμε να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη. Και αυτό μπορώ να το εγγυηθώ προσωπικά.
Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την Πελοπόννησο του 2030. Έναν τόπο που θα θελεις να ζεις και να δημιουργείς.

Το ψηφοδέλτιο νίκης της «Νέας Πελοποννήσου» για την Αργολίδα…..

Το ψηφοδέλτιο νίκης της «Νέας Πελοποννήσου» για την Αρκαδία

Το ψηφοδέλτιο Νίκης της «Νέας Πελοποννήσου» για την Κορινθία

Το ψηφοδέλτιο Νίκης της «Νέας Πελοποννήσου» για την Λακωνία

Το ψηφοδέλτιο Νίκης της «Νέας Πελοποννήσου» για την Μεσσηνία

To Top