ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατούλης: “Είμαι σίγουρος ότι το δικό μας το πρόγραμμα θα εγκριθεί από την κοινωνία των πολιτών-Σκιώδης εκπρόσωπος συμφερόντων ο Πτωχός”

Τατούλης για Πτωχό: “Είναι ο άνθρωπος των συμφερόντων που ήρθε να αλώσει την Πελοπόννησο”

Συνέντευξη στο MessiniaLive παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής, όπου και θα αναμετρηθεί με τον ανθυποψήφιό του Δημήτρη Πτωχό. Ερωτηθείς για το πολύ υψηλό ποσοστό που κατέγραψε την πρώτη Κυριακή ο Δημήτρης Πτωχός, και κατά πόσο είναι εφικτό τελικά ο δικός του ανεξάρτητος συνδυασμός να καλύψει τη διαφορά, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, επιχειρηματολογώντας σχετικά.

“Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να καλυφθεί η διαφορά. Γιατί αυτή η στιγμή υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας πολλών ανθρώπων από διάφορες πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις, μπροστά στον κοινό στόχο που υπάρχει πλέον και διαμορφώθηκε ως διακύβευμα ότι αυτές οι απόψεις ενός βίαιου, άχρωμου, σκιώδους προσωπικότητας όπως είναι ο κ. Πτωχός δεν μπορούν να αποτελούν εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει να επιδείξει καμία πολιτική δραστηριότητα, καμία γνώση σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας άνθρωπος του οποίου η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει σκιές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, δεν έχει απαντηθεί κανένα από τα ερωτήματα, να αποτελεί τον άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσει την Πελοπόννησο στην επόμενη πενταετία. Αυτός κατά τη γνώμη μου είναι ο σημαντικός λόγος”.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε όμως και στις επανειλημμένες προσπάθειές του για δημόσιο διάλογο και debate με τον Δημήτρη Πτωχό, που δεν επιτεύχθηκε, υποστηρίζοντας ότι “είναι παντελώς αδύναμος να αντέξει την ιστορία ενός τέτοιου διαλόγου. Είναι ένας άνθρωπος που τον επέλεξαν συγκεκριμένοι άνθρωποι προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους. Κάτι που αντιδιαστέλλεται με τη δική μας παρουσία και οι πολίτες γνωρίζουν ακριβώς αυτό το θέμα.”

“Αυτός είναι ο κ. Πτωχός. Είναι γέννημα θρέμμα όλων αυτών των παράξενων, περίεργων δομών. Είναι ένας άνθρωπος που κατά τη γνώμη μου εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Είναι ο άνθρωπος των συμφερόντων που ήρθε να αλώσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και γι’αυτό είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες δεν θα του το επιτρέψουν ποτέ“. Ερωτηθείς γιατί  οι πολίτες να ψηφίσουν τον Πέτρο Τατούλη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία, και γνώση και “της διαβίωσης μέσα στην Πελοποννησιακή κοινωνία, της γνώσης του τόπου, του χώρου και των ανθρώπων, της οικονομίας και όλων αυτών των χαρακτηριστικών που φέρνουν μια ανανέωση στο στόχο και στο όραμα που υπάρχει από την πλευρά μας”, είπε χαρακτηριστικά. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κατηγόρησε για γενικολογίες και αοριστολογία το λόγο του Δημήτρη Πτωχού, υποστηρίζοντας ότι  “Δεν ακούστηκε κανένας προγραμματικός λόγος από την πλευρά του κ. Πτωχού. Το μόνο που ακουγόταν συνεχώς είναι αυτό το γενικό και το αόριστο που επαγγέλλονται όλοι οι αδαείς στη χώρα μας, της ικανότητας να έρθουν μεγάλες επενδύσεις. Δεν ξέρω αν οι offshore εταιρείες του κ.Πτωχού μπορούν να εγγυηθούν την επέλαση των μεγάλων επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχει εδώ μια πολύ μεγάλη άγνοια. Η οικονομία της Πελοποννήσου είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για αυτές κουβέντα δεν έχει κάνει γιατί δεν γνωρίζει ακριβώς τη σύνθεση της πραγματικής οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τον σημαντικό κρίκο για την κοινωνική αλληλεγγύη που υπάρχει στην Πελοπόννησο. Χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ανεργία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεσοαστική και μικροαστική οικογένεια θα μεγαλώσουν πάρα πολύ”.

Ερωτηθείς για το αν ως ανεξάρτητος συνδυασμός χωρίς κομματική και κυβερνητική στήριξη έχει πιθανότητες να εκλεγεί, εξήγησε ότι αυτό το έχει και στο παρελθόν αποδείξει. “Μην ξεχνάτε ότι το 2010 ο πανίσχυρος τότε πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, έχασε από εμάς τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές. Το ίδιο είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και τώρα. Πάλι θα χάσουν τις εκλογές γιατί συνεχώς κινούνται στη διάδοση και τη φήμη ενός μεγάλου ψέματος. Ποιο είναι το μεγάλο ψέμα; Ότι πλέον είναι πολυσελλεκτικοί, ότι έχουν προσωπικότητες από διάφορους πολιτικούς χώρους, ενώ γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ότι το ψηφοδέλτιο του κ.Πτωχού στήθηκε και στηρίχθηκε κυρίως στις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς αντίθετα έχουμε επιβεβαιώσει στην ελληνική επικράτεια ότι η δική μας πρωτοβουλία είναι πολυσυλλεκτική, ακομμάτιστη, βαθύτατα πατριωτική και αυτό το εγχείρημα το στηρίζουμε. Και είμαι βέβαιος ότι και πάλι για ακόμα μια φορά οι πολίτες θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια”.

Ερωτηθείς για το διακύβευμα της δεύτερης Κυριακής ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: “Το διακύβευμα είναι τόσο καθαρό! Θέλουμε μια Πελοπόννησο που να σχεδιαστεί μέχρι το 2030 με συγκεκριμένο, πραγματικό όραμα, ειλικρινείς σχέσεις, με ανάπτυξη της κοινωνικής και οικονομικής μας δομής, ή θέλουμε ανθρώπους των επιχειρήσεων , των  επιχειρηματικών συμφερόντων και μάλιστα των σκοτεινών επιχειρηματικών συμφερόντων, που θέλουν να αλώσουν τον πλούτο της Πελοποννήσου; Και νομίζω ότι ο πολίτης πρέπει να απαντήσει. Αν ο κ.Πτωχός που είναι ο πιο σκιώδης εκπρόσωπος αυτών των συμφερόντων θα πρέπει να είναι το μέλλον της Πελοποννήσου ή αν θα πρέπει η δική μας υποψηφιότητα με τα αποτελέσματα που έχουμε δείξει στο παρελθόν, τα οποία κανένας δεν έχει τολμήσει να τα διαψεύσει μέχρι τώρα, θα αποτελεί τη σιγουριά, τη σταθερότητα, τη σοβαρότητα, την επιμέλεια για τη δημιουργία του “Πελοπόννησος 2030” . Σήμερα λοιπόν ο πολίτης αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι τη δική μας την πρόταση, το δικό μας το πρόγραμμα θα εγκριθεί από την κοινωνία των πολιτών”.

To Top