Υγεία

Τασσιόπουλος: Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ θα είναι αρωγός και υποστηρικτής για να γίνει η Καλαμάτα πρότυπο προσβασιμότητας

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΤΟY ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ “ΔΙΑΠΛΑΣΗ” ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΥ 

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΔΙΑΠΛΑΣΗ Μεσσηνίας είναι μια απόλυτα εξειδικευμένη κλινική αποκατάστασης ατόμων με κινητική αναπηρία, μοναδική στον τομέα της πανελλαδικά.

Δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει καίρια και αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ασθενής λόγω σοβαρής ασθένειας ή τραυματισμού μετά τη λήξη της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.

Προβλήματα που σχετίζονται όχι μόνο με την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του ασθενή αλλά με την καθημερινότητά του και τον τρόπο ζωής του που έχει πλέον αλλάξει.

Πράγματα καθημερινά και αυτονόητα όπως η διατροφή, η χρήση τουαλέτας, η ατομική καθαριότητα και τόσα άλλα, μετατρέπονται σε ανυπέρβλητες δυσκολίες για τον ίδιο και το συγγενικό του περιβάλλον ενώ η παρουσία γιατρού είναι συχνά επιβεβλημένη.

Σε αυτό το στάδιο ο ασθενής χρειάζεται συνεχή φυσικοθεραπεία, γυμναστική, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, διαχείριση ούρων με καθετήρα, προσωπική υγιεινή, ψυχολογική υποστήριξη, ειδική διατροφή, δηλαδή μια ολοκληρωμένη αποκατάσταση που δυστυχώς είναι ανύπαρκτη στη χώρα μας.

Αυτό το σημαντικό κενό της αποκατάστασης του ασθενούς που έχει στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του και όσο είναι δυνατό την επαναφορά του στο φυσιολογικό έρχεται να καλύψει το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Διάπλαση.

Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ αναλαμβάνει τη φροντίδα ασθενών με παθήσεις που επηρεάζουν την κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του ατόμου. Μετά τη συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία τους σε νοσοκομεία, διακομίζονται για αποκατάσταση είτε νοσηλευόμενοι ως εσωτερικοί ασθενείς, είτε ως εξωτερικοί ασθενείς που μας επισκέπτονται για ημερήσια θεραπεία.

Το έμπειρο ιατρικό-επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου, αξιολογεί τους ασθενείς και καταρτίζει εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασής, με στόχο την αυτοεξυπηρέτησή, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής, και την ενίσχυση της καλής ψυχολογίας του.

Διαθέτει 97 υπερσύχρονες κλίνες αποκατάστασης υψηλών προδιαγραφών. Το κέντρο είναι συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και άλλους φορείς υγείας. παρέχοντας υψηλό επίπεδο φροντίδας που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Πόλη πρότυπο στην προσβασιμότητα διεκδικεί να γίνει η Καλαμάτα σε συνεργασία με τη “Διάπλαση”

Τασσιόπουλος: Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ θα είναι αρωγός και υποστηρικτής για να γίνει η Καλαμάτα πρότυπο προσβασιμότητας
To Top