ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα 2 άτομα ως καλλιεργητές της χασισοφυτείας που εντοπίστηκε τον Ιούλιο στην Οιχαλία

ΣΤΟΥΣ 7 ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ

Ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο άτομα, για την καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, που είχε εντοπιστεί σε αγροτική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας στις 15 Ιουλίου.
Πρόκειται για τη χασισοφυτεία με τα 154 δενδρύλια έως 1,5 μέτρων που είχε ξετρυπώσει το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο λοιπόν της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ταυτοποιήθηκαν σήμερα τα στοιχεία ακόμη δύο καλλιεργητών τής συγκεκριμένης φυτείας.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22 και 34 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Έτσι ο αριθμός των ατόμων που κατηγορούνται ως καλλιεργητές της χασισοφυτείας ανεβαίνει στους 7.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ-5 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Το Σάββατο 15 Ιουλίου σε αγροτική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας χασισοφυτεία με 154 δενδρύλλια χασίς τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και μάλιστα έγιναν και 5 συλλήψεις.
Συγκεκριμένα, για την υπόθεση αυτή, είχαν τότε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 49χρονος ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας- εκ των οποίων ο ένας ανήλικος και οι άλλοι τρεις ηλικίας 21, 36 και 52 ετών, αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στην όλη επιχείρηση συμμετείχε ελικόπτερο της Αστυνομίας που ξετρύπωσε από αέρος τη χασισοφυτεία.

Τότε είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -154- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα 2 άτομα ως καλλιεργητές της χασισοφυτείας που εντοπίστηκε τον Ιούλιο στην Οιχαλία
To Top