Το δικό μου Σχολείο

“Τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας στον ελληνικό κινηματογράφο!”

ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παρά την “παραφωνία” με τον κλιματισμό εκτός λειτουργίας στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, τα παιδιά των ΚΔΑΠ, απέδειξαν μέσα από την γιορτή τους πως γίνεται αξιόλογη δουλειά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το θέμα της καλοκαιρινής γιορτής ήταν εμπνευσμένο από ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, και τα παιδιά παρουσίασαν σκηνές από αγαπημένες ελληνικές ταινίες, και καταχειροκροτήθηκαν!

Επίσης παρουσίασαν και παραδοσιακούς χορούς, που έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Μια κινηματογραφική οθόνη είχε στηθεί στην σκηνή που πρόβαλε αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες, με τους μαθητές να παρουσιάζουν οι ίδιοι τις σκηνές με ατάκες που άφησαν εποχή, χιούμορ, πολύ χορό, γέλιο, και χαρούμενη διάθεση. Μάλιστα, πριν από κάθε σκηνή, δίνονταν και πληροφορίες σχετικές με την ταινία [πότε προβλήθηκε, σκηνοθεσία κλπ]. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΚΔΑΠ Καλαμάτας, ετοίμασαν με πολύ μεράκι και χαρά τη γιορτή τους, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ, αποδεικνύοντας ότι η εκπαιδευτική δουλειά που γίνεται όλη τη χρονιά τις απογευματινές ώρες, αξίζει συγχαρητηρίων.

Παρά την ασφυκτική ατμόσφαιρα από τη ζέστη του αμφιθεάτρου, τα παιδιά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και παρουσίασαν όσα είχαν ετοιμάσει, κλείνοντας επιτυχημένα την πρώτη χρονιά λειτουργίας των ΚΔΑΠ Καλαμάτας, και αναμένοντας την επόμενη.
Να επισημάνουμε ότι τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας θα ολοκληρώσουν τις δραστηριότητές τους στις 31 Ιουλίου.

Μ.Π.

To Top