Βιβλίο

“Τα δάκρυα του χρόνου” του Ανδρέα Ηλιόπουλου παρουσιάζεται στα Φιλιατρά

Ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού Φιλιατρών μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ηλιόπουλου: «Τα δάκρυα του χρόνου», από τις Εκδόσεις Λιβάνη, το Σάββατο στις 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:30 στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Φιλιατρών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελική Αντωνοπούλου
(Αρχαιολόγος) και η Βίβιαν Τσαμάδου (Blogger, στέλεχος
Ιδιωτικού Τομέα).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ομιλητές και τον
συγγραφέα και του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένα αγόρι, σ’ ένα χωριό της Καστοριάς, γεννιέται μ’ ένα άστρο ακατανόητο για τους άλλους. Το μερίδιο που του έδωσαν οι Μοίρες, νανουρίζοντάς τον με παράξενα λόγια, τον τάσσει κυνηγό του ονείρου του. Βαδίζοντας στα στενά μονοπάτια της ζωής κι έχοντας στο δισάκι του μονάχα τις προσδοκίες του, γνωρίζει τα πρωτοβρόχια της απογοήτευσης, αλλά δεν εγκαταλείπει τις επιδιώξεις του.
Περιορίζεται σε αδέσποτες βόλτες του πείσματός του και επιλέγει το νέκταρ του ψεύδους προς τους δικούς του για να επιτύχει τον στόχο του. Παγιδευμένος σ’ ένανκαταφύγιο επινόησής του και οδοιπόρος της στεγνής πραγματικότητας, παλεύει μέσα στις αναταράξεις των γεγονότων έχοντας τις κεραίες τεντωμένες. Δεν επιτρέπειστον καβαλάρη της ελπίδας να ξεπεζέψει. Με το
καμουτσίκι του πείσματος τον ωθεί να καλπάζει στα γεγονότα, ενώ αυτός φλερτάρει με την τρέλα. Την στιγμή που νομίζει πως όλα έχουν χαθεί, η ζωή, για να εξιλεωθεί, του δίνει τον άσο που έχει κρυμμένο στο μανίκι. Στο απόγειο της δόξας, ο προσωπικός του βίος
βγαίνει σε πλειστηριασμό για να τον εκποιήσουν οι άλλοι. Κάθε στιγμή περνάει από την κόλαση και το καθαρτήριο, δίχως όμως να βρίσκει τον παράδεισο.

“Τα δάκρυα του χρόνου” του Ανδρέα Ηλιόπουλου παρουσιάζεται στα Φιλιατρά
To Top