ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ταΰγετος: Δασική πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα έκαψε 20 στρέμματα

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 7 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΚΑΙ 15 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Η πρώτη δασική πυρκαγιά του 2018 εκδηλώθηκε σήμερα γύρω στη 1 το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στο Πλατανάκι, στον Ταΰγετο.

Από την πυρκαγιά κάηκαν 20 στρέμματα χαμηλής δασικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της έλαβαν μέρος 7 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και έσβησαν την πυρκαγιά.

Πρόκειται για την πρώτη δασική πυρκαγιά του έτους και το παράδοξο είναι ότι εκδηλώθηκε σε εποχή που δεν συνηθίζονται οι πυρκαγιές, και ευτυχώς ο καιρός (άπνοια και ασθενής βροχή) αλλά και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν ευνόησε την εξάπλωσή της.

Να σημειωθεί ότι από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Καλαμάτας διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς, εάν οφείλεται πχ σε κεραυνό, σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ή πρόκειται για εμπρησμό, ενδεχόμενο προς το οποίο προσανατολίζονται περισσότερο οι Αρχές.

Όπως σημειώνει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχος, Δημήτρης Γεωργανάς, που μίλησε στο MessiniaLIVE, και το Σάββατο είχαν να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό, αφού κλήθηκαν να κατασβήσουν πυρκαγιά στην περιοχή της Αράχωβας Ταϋγέτου, που όμως έκαψε μικρότερη έκταση.

Το περιστατικό όμως, που ενισχύει το ενδεχόμενο εμπρησμού, είναι ότι στην ίδια ακριβώς περιοχή – στην Αγία Μαρίνα- και πέρυσι την ίδια εποχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, στη δασική έκταση, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Οι πυρκαγιές αυτές στις ίδιες ακριβώς περιοχές μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Μ.Π.

Ταΰγετος: Δασική πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα έκαψε 20 στρέμματα
To Top