ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Είμαστε ανυπεράσπιστοι”-Επιστολή σε Τόσκα για την παραβατικότητα στην περιοχή των Αρφαρών

Κραυγή απόγνωσης από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής των Αρφαρών και των Πολιτιστικών Συλλόγων για την αυξημένη παραβατικότητα στην περιοχή τους.

Οι αιρετοί και οι φορείς επισημαίνουν τα αυξημένα κρούσματα κλοπών στην περιοχή τους από “συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα” και ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας των περιουσιών τους. Δηλώνουν “ανυπεράσπιστοι” και απειλούν με αυτοδικία, καθώς όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην επιστολή, που έστειλαν στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τους έχουν κλέψει ακόμα και τα ρούχα από τα σπίτια τους, αλλά έχουν ξηλώσει ακόμα και τις πόρτες και τα παράθυρα σε κάποιες περιπτώσεις. Κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τις αιτίες του προβλήματος παραβατικότητας και ζητούν άμεση αντιμετώπισή της.

Την επιστολή υπογράφουν οι εξής: Αναστασία Μπελογιάννη, Δημοτική Σύμβουλος – Εκπρόσωπος Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών του Δήμου Καλαμάτας / Κωνσταντίνος Φέστας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αρφαρών / Γεώργιος Ι. Κάργας, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Αγρίλου / Γεώργιος Μπαρούνης, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Βελανιδιάς / Γεώργιος Κάργας, Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Πηδήματος / Νικόλαος Νίκας, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πλατέος / Ιωάννης Ζαλαχώρης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αρφαρών / Διονύσιος Θλιμμένος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Βρομόβρυσης και Ηλίας Κάργας, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πηδήματος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΣΚΑ

Στην επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, που κοινοποιείται και στο Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε το φόβο και την αγωνία που βιώνουμε καθημερινά, από τα συνεχιζόμενα και διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά μας. (…)
Από μόνιμες κατοικίες και εξοχικά έχουν αφαιρεθεί εκτός από χρηματικά ποσά και κοσμήματα, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, ακόμα και ρουχισμός. Επίσης, από αγροτικές αποθήκες, οι οποίες βρίσκονται σε αγροκτήματα περιφραγμένα ή μη, έχουν αφαιρεθεί από γεωργικά εργαλεία έως πόρτες και παράθυρα. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τις υλικές ζημιές που προκαλούνται από τη διάρρηξη. (…)
Ο σχεδιασμός των μέτρων πρόληψης και καταστολής της παραβατικότητας, με βάση τα νέα κοινωνικά δεδομένα, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα, οδήγησε σε επιδείνωση της κατάστασης.
Σε αυτό συνέτεινε και η συνένωση Αστυνομικών Τμημάτων, που υποτίθεται θα ενίσχυε την ικανότητα των Αστυνομικών Μονάδων στην επαρκή προστασία της ζωής και περιουσίας μας και γενικότερα στην πάταξη της εγκληματικότητας. Δυστυχώς, το μέτρο αυτό άφησε πολλές περιοχές με ελλιπή ή καθόλου φύλαξη.
Υπάρχει συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που κατά κοινή ομολογία διαπράττει την πλειονότητα των παραβάσεων. Η ειδική μέριμνα και μεταχείριση που επέδειξε το κράτος στη συγκεκριμένη ομάδα έχει ως αποτέλεσμα την ασύδοτη συμπεριφορά τους και την ασέβεια προς τους νόμους της πολιτείας.
Η παραβατική συμπεριφορά τους βλάπτει και ζημιώνει πολίτες, που εφαρμόζουν τους νόμους και σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον.
Είμαστε ανυπεράσπιστοι!
Μην υποπέσουμε στην έσχατη πράξη της αυτοδικίας!

Απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα προστασίας των πολιτών, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά μας και το δικαίωμα να ζούμε σε μία ασφαλή χώρα.
Ευελπιστούμε να εξετάσετε διεξοδικά το πρόβλημα αστυνόμευσης και πάταξης της παραβατικότητας της ευρύτερης περιοχής που εκπροσωπούμε και να το επιλύσετε με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες».
Σημειώνεται ότι απόψε, Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, ο Δήμαρχος θα συναντηθεί με τους υπογράφοντες την επιστολή.

“Είμαστε ανυπεράσπιστοι”-Επιστολή σε Τόσκα για την παραβατικότητα στην περιοχή των Αρφαρών
To Top