ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Νίκας- Τατούλης στην Τρίπολη

Από τη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, προέκυψαν τα εξής σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας:

Bιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Αναφορικά με το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, υπεγράφη η απόφαση έγκρισης στρατηγικής και σε περίπου 7 ημέρες θα εγκριθεί η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Καλαμάτας. Ακολούθως, θα είναι δυνατή η ένταξη έργων. Δημοπρατήσεις έργων αναμένεται να γίνουν μέσα στο 2017.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Πρόσκληση για την υπαγωγή σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σχολικών κτηρίων θα επαναληφθεί μετά τις 7 Δεκεμβρίου 2017. Ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει χρηματοδότηση για το Δημοτικό Σχολείο Άριος και το πρώην Πολυκλαδικό. Αντίστοιχη Πρόσκληση, ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είναι γνωστό πότε θα εκδοθεί.

ΔΡΟΜΟΣ

Η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας, που υπεβλήθη στις 30 Οκτωβρίου 2017, για χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου αγροτικής οδοποιίας, το οποίο συνίσταται στην παράκαμψη της Βέργας, από το Arosa μέχρι το Aλμυρό και την 1η Επαρχιακή Οδό, βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Η κατασκευή πεζοδρομίων επί της παλαιάς εθνικής οδού στο Ασπρόχωμα, καθώς και η κατασκευή πεζοδρομίων και του κόμβου στη συμβολή Ναυαρίνου και 1ης Επαρχιακής Οδού (προς Μάνη), θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, σε 15 ημέρες περίπου, όταν θα είναι έτοιμη η αναγκαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ

Η δεύτερη ανάρτηση της Πράξης Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Κηπούπολης θα πραγματοποιηθεί σε περίπου 20 ημέρες, ενώ οι αποφάσεις για τις μεμονωμένες Πράξεις Εφαρμογής, που σχετίζονται με τον περιμετρικό, αποστέλλονται στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Καλαμάτας.

ΥΔΡΕΥΣΗ

Σχετικά με την αιτούμενη από τη ΔΕΥΑΚ χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ/ΕΣΠΑ για την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση Αγωγών Ύδρευσης στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας» δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Το αργότερο εντός 10 ημερών θα υπογραφεί το συμφωνητικό για την κεντρική διαχείριση απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση”, καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής.

Τι συζήτησαν Νίκας- Τατούλης στην Τρίπολη
To Top