Το δικό μου Σχολείο

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων με δια ζώσης διδασκαλία, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και υγειονομικών.

Υπήρξε ενημέρωση για τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί ως προς τη λειτουργία των σχολείων αλλά και ως προς την αντιμετώπιση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος, σημείωσε ότι ο Δήμος από την πλευρά του θα κάνει ό,τι το καλύτερο, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων που έχει, ώστε η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες να γίνει με ασφάλεια.

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Όσον αφορά τις Σχολικές Επιτροπές, έχουν φροντίσει προκειμένου να γίνουν οι σχετικές προμήθειες  σε αντισηπτικά, καθαριστικά κ.ά. Επίσης, τονίστηκε ότι ολοκληρώνονται σε αρκετές σχολικές μονάδες εργασίες συντηρήσεων που εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών διακοπών.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με τη διενέργεια self test και με τη χρήση μάσκας.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, συμμετείχαν:

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κ.Υ. Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη και Νίκος Πεφάνης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων
To Top