ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα κρούσματα κορονοϊού στους εργάτες γης στη Λακωνία

Όπως δήλωσε και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, η ιχνηλάτηση στους εργάτες γης είναι πολύ δύσκολη καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν χαρτιά, δεν είναι κάπου γραμμένοι, και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες από τις αρχές εντοπισμού των επαφών τους.

ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥΣ-ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σύσκεψη για θέματα υγείας υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκλήθηκε στην Τρίπολη, χθες, το πρωί,  στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα μεταξύ μεταναστών – εργατών γης.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ήδη οργανώθηκε ο χώρος για την απομόνωση των μεταναστών οι οποίο δεν είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ επαναβεβαιώθηκε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει στο σύνολό τους τα έξοδα διατροφής και άλλων άμεσων αναγκών που θα προκύψουν.

Παράλληλα, τονίστηκε εκ νέου ότι η όποια μετακίνηση των μεταναστών προς τον τόπο εργασίας τους θα επιτραπεί από αύριο Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και μόνο μετά από επίδειξη εκ μέρους τους εγγράφου το οποίο θα πιστοποιεί ότι είναι αρνητικοί στον έλεγχο για τον κορονοϊό.

Οσονούπω δε, όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, ξεκινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η ιχνηλάτηση των ντόπιων εργοδοτών.

Διαβάστε και αυτό:

Εκτάκτως στη Λακωνία o Τσιόδρας-Συναγερμός για τα 32 κρούσματα στην περιοχή

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα κρούσματα κορονοϊού στους εργάτες γης στη Λακωνία
To Top