ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία: Αρχές Ιουλίου οι πρώτοι ψεκασμοί-Χωρίς ανάδοχο 10 χωριά

Τις επόμενες μέρες μπαίνουν οι παγίδες για το δάκο

Η πρόοδος του προγράμματος δακοκτονίας στη Μεσσηνία αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης εργασίας που ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος συγκάλεσε στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, χθες, Πέμπτη 3 Ιουνίου.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των διευθυντών ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκου Σκούλικα και Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλου, καθώς και άλλων υπηρεσιακών στελεχών, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά η ανάρτηση των παγίδων για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών, σε εφαρμογή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει στους προσωρινούς αναδόχους να εργαστούν πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και κριθούν οι οριστικοί ανάδοχοι.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη διενέργεια των ψεκασμών δακοκτονίας -και συγκεκριμένα στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών των συμμετασχόντων, ενώ οι πρώτοι ψεκασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν αρχές Ιουλίου.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟ 10 ΧΩΡΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ-Έρχεται και νέος διαγωνισμός

Στον εν λόγω διαγωνισμό,  λόγω έλλειψης προσφορών, δεν προκύπτει ανάδοχος για διενέργεια της δακοκτονίας σε συνολικά 10 χωριά και συγκεκριμένα σε Προσήλιο, Νομιτσί – Θαλάμες, Εύα – Καλαμαρά, Βελίκα, Αγριλόβουνο και Ανδανία – Φίλια – Λουτρό. Το ζήτημα, όπως τονίστηκε, αντιμετωπίζεται με νέο διαγωνισμό, ο οποίος θα έχει πιο σύντομη διαδικασία, λόγω του περιορισμένου οικονομικού του μεγέθους.

Τέλος, στη σημερινή σύσκεψη έγινε γνωστό ότι προχωρεί μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού -τομεαρχών δακοκτονίας και εργατών-, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του προγράμματος, η δαπάνη για το οποίο στο σύνολο της Μεσσηνίας ανέρχεται σε περίπου 2.000.000 ευρώ.

Σύσκεψη για τη δακοκτονία στη Μεσσηνία: Αρχές Ιουλίου οι πρώτοι ψεκασμοί-Χωρίς ανάδοχο 10 χωριά
To Top