ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεσσηνίας: Κατάθεση στεφάνου στην πλατεία 23ης Μαρτίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο φετινός Νοέμβρης συμπίπτει με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που δοκιμάζει το ΕΣΥ και ταυτόχρονα δοκιμάζει τις αντοχές των πιο αδύναμων νοικοκυριών, φέρνει φτώχια, ανεργία και βαθιά οικονομική κρίση, καθώς η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη επιμένει νεοφιλελεύθερα να μην στηρίζει το ΕΣΥ και να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο φετινός Νοέμβρης όχι μόνο δεν είναι μήνας λήθης, αλλά αντίθετα είναι μήνας ενεργού μνήμης των αγώνων της νεολαίας, που με την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 έδωσε ισχυρό χτύπημα στη Χούντα.

Το διαχρονικό σύνθημα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, συμπύκνωσε τα αιτήματα της νεολαίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα.
Όσο και αν θέλει το σύστημα και οι αρνητές των θυμάτων του Πολυτεχνείου να σβήσουν την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, ούτε τα κατάφεραν και ούτε θα τα καταφέρουν.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τιμάται κάθε φορά με μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στους δρόμους όλων των πόλεων της πατρίδας μας.
Φέτος όλες οι κοινωνικές συλλογικότητες και τα πολιτικά κόμματα αποφάσισαν να τιμήσουν με συμβολικούς τρόπους την επέτειο της εξέγερσης, τηρώντας στο ακέραιο τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα τα οποία επιβάλλει η προστασία από την πανδημία.
Όμως το κρεσέντο αυταρχισμού του κ. Μητσοτάκη από την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ήρθε να απογειωθεί με μια χουντικής έμπνευσης εντολή, με ένα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Η νεολαία και η κοινωνική πλειοψηφία απορρίπτουν την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη την χώρα δεν πρόκειται να πέσουν στο κλίμα τεχνητής πόλωσης και αποπροσανατολισμού, που επιχειρούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεσσηνίας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 3.15′ το μεσημέρι, τιμώντας για μια ακόμη χρονιά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μεσσηνίας: Κατάθεση στεφάνου στην πλατεία 23ης Μαρτίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου
To Top